Dragi Clienți, începând de luni, 23 martie, toate magazinele offline CCC vor fi închise temporar până la o dată ulterior anunțată, ca urmare a deciziei guvernamentale.
Eventualele reclamații vor fi procesate de îndată ce magazinele își vor relua activitatea comercială.
Rămânem online cu cele mai noi colecții, promoții și oferte speciale! Vă așteptăm în continuare pe ccc.eu/ro!

Selectați o categorie

Politică de utilizare a cookie-urilor și Politică de Confidențialitate


Politică de de utilizare a cookie-urilor


Ce sunt fișiere de tip cookie?

Fișierele de tip cookie sunt date informatice, în special fișiere text, stocate pe echipamentele terminal ale Utilizatorilor (computere, telefoane etc.) destinate utilizării Paginilor de Internet. Aceste fișiere sunt utilizate pentru a recunoaște dispozitivul Utilizatorului și pentru a afișa Pagina de Internet adaptată preferințelor sale individuale. De obicei, fișierele de tip cookie conțin denumirea Paginii de Internet, de unde provin, durata stocării pe echipamentul terminal și un număr unic.


Pentru ce utilizăm fișiere de tip cookie?

Fișierele de tip cookie sunt conținute într-un protocol HTTP, utilizat în scopul comunicării dintre serverul web și browser. Acesta constă în: o cheie ce specifică denumirea valorii, valoarea și timpul după care browser-ul ar trebui să șteargă fișierul de tip cookie. Majoritatea funcțiilor lor corespund setărilor implicate asigurate de browser-uri. Fișierele de tip cookie sunt utilizate pentru a facilita utilizarea Paginii de Internet și personalizarea conținutului Paginii de Internet, incluzând ofertele noastre, pentru a fi adaptate preferințelor Utilizatorului și pentru a crește posibilitatea de utilizare și personalizare a conținutului Paginii de Internet.


Ce fișiere de tip cookie folosim?

Utilizând două tipuri de fișiere de tip cookie, așa-numitele fișiere de tip cookie ”sesiune” și ”persistente”. Prima categorie este reprezentată de fișiere temporare ce rămân în dispozitivul Utilizatorului până când acesta se deconectează de la Pagina de Internet sau dezactivează software-ul (browser web) – după care acestea sunt șterse automat din dispozitivul Utilizatorului. Fișierele de tip cookie ”persistente” rămân în dispozitivul Utilizatorului pe durata specificată în parametrii fișierelor de tip cookie sau până când sunt șterși manual de către Utilizator. Fișierele de tip cookie utilizate de Pagina de Internet a partenerilor operatorului fac obiectul propriei lor Politici de cookies.

Fișierele de tip cookie pe care le utilizăm sunt destinate în principal facilitării utilizării Paginii noastre de Internet de către Utilizatori, de exemplu, ca urmare a "memorării" informațiilor furnizate, în așa fel încât acestea să nu fie furnizate de fiecare dată. De asemenea, utilizăm fișiere de tip cookie ce ne permit adaptarea conținutului prezentat online (cum ar fi materialele publicitare și fotografiile) la preferințele Utilizatorului.


Confidențialitate și fișiere de tip cookie

Atunci când un Utilizator folosește Pagina noastră de Internet, noi utilizăm fișiere de tip cookie pentru a identifica browser-ul sau dispozitivul Utilizatorului, fișierele de tip cookie colectând diverse tipuri de informații, care în principiu, nu constituie Date cu Caracter Personal (nu fac posibilă identificarea Utilizatorului). Cu toate acestea, în funcție de conținut și utilizare, unele informații pot fi atribuite unei anumite persoane (de exemplu, un Membru adult al Clubului sau un client care deschide un cont pe Pagina noastră de Internet), putând fi astfel considerate ca fiind Date cu Caracter Personal. Conform obligaţiilor stabilite în sarcina sa prin GDPR, precum şi în acord cu Politica CCC, societatea a instituit măsuri tehnice şi organizatorice datele sunt criptate pentru a preveni accesul neautorizat, cât şi pentru minimizarea riscurilor cu privire la breşele de securitate.


Stabilirea profilului

Tehnologia tip cookie utilizată pe Pagina noastră de Internet ne permite să aflăm preferințele Utilizatorilor – de exemplu, analizând cât de des aceștia vizitează Pagina noastră de Internet sau ce produse vizualizează mai des. Analizarea comportamentului online ne ajută să înțelegem mai bine obiceiurile și așteptările Utilizatorilor și să ne adaptăm la nevoile și interesele lor, în scopul de a oferi un serviciu web mai mult şi personalizat. Grație acestei tehnologii, putem prezenta Utilizatorilor recomandări și materiale publicitare personalizate (de exemplu, un material publicitar prezentat ca urmare a faptului că Utilizatorul a căutat recent încălțăminte din categoria "pantofi cu toc'), iar din ofertele disponibile, se prezintă doar acele oferte care vin cel mai bine în întâmpinarea nevoilor Utilizatorului.

În cazul în care un Utilizator renunță la fișierele de tip cookie ce permit afișarea de materiale publicitare adaptate intereselor sale, acest lucru nu înseamnă că acesta nu va mai primi materiale publicitare atunci când utilizează Pagina noastră de Internet sau o altă Pagină de Internet. În acest caz, acesta va continua să primească același număr de materiale publicitare, fără a avea însă legătură cu activitatea sa curentă.

De asemenea, accesul la informațiile referitoare la activitatea online a Utilizatorului prin intermediul fișierelor de tip cookie ne permite realizarea de analize de piață și analize statistice.

Informațiile colectate și stocate în fișierele de tip cookie pot fi păstrate după încheierea sesiunii de navigare, lucru ce face posibilă utilizarea lor, de exemplu, în timpul următoarei vizite.


Redirecționare

Cu ajutorul fișierelor de tip cookie, utilizăm tehnologia ce ne permite transmiterea de mesaje publicitare către Utilizatorii care au vizitat deja Pagina noastră de Internet atunci când aceștia vizitează alte Pagini de Internet, incluzând acele pagini ale entităților ce cooperează cu partenerii noștri.

O lipsă de conectare între materialele publicitare afișate pentru Utilizator și interesele și nevoile sale ar putea fi dezagreabilă. Din acest motiv, suntem de părere că pentru Utilizatori, este mai atractiv și mai practic să primească mesaje ce corespund intereselor și nevoilor lor, așa după cum sunt identificate în urma unei analize a comportamentului lor anterior, pe baza fișierelor de tip cookie. Din acest motiv, suntem interesați să prezentăm Utilizatorilor conținut publicitar actual, pe măsura ce aceștia utilizează diferite Pagini de Internet, pentru a furniza conținut publicitar adaptat activităților lor online anterioare.


Fișiere de tip cookie ale unei terțe părți

Fișiere de tip cookie pe care le utilizăm sunt folosite în principal pentru optimizarea experienței Utilizatorului atunci când acesta folosește Pagina noastră de Internet. Cu toate acestea, cooperăm cu alte societăți în ceea ce privește activitățile acestora de marketing (publicitate) – în scopul acestei cooperări, browser-ul sau un alt software instalat pe computer sau alt dispozitiv al Utilizatorului, înregistrează și fișierele de tip cookie ce provin de la entitățile ce realizează astfel de activități de marketing. Lista partenerilor noștri de încredere este disponibilă mai jos, la punctul 8.14. Scopul fișierelor de tip cookie furnizate de aceste terțe persoane constă în îmbunătățirea prezentării materialelor publicitate ce corespund activităților online ale Utilizatorului, terțele părți furnizând conținut publicitar către Utilizatori.

Astfel, în timpul unei vizite a Utilizatorului pe Pagina noastră de Internet, fișierele de tip cookie ale partenerilor noștri sunt stocate, de asemenea, pe computerul Utilizatorului sau pe un alt dispozitiv al său. Acest lucru servește, de exemplu, la colectarea informațiilor despre produsele vizualizate sau cumpărate.


Ștergerea / blocarea fișierelor de tip cookie

Vă rugăm să țineți cont de faptul că utilizarea fișierelor de tip cookie poate fi administrată prin intermediul setărilor referitoare la confidențialitate ale Paginii noastre de Internet sau ale browser-ului nostru web.

În mod implicit, dispozitivele browser web sau alte software instalate pe computer sau pe alt dispozitiv al Utilizatorului conectate la rețea permit plasarea anumitor tipuri de fișiere de tip cookie pe un astfel de dispozitiv. Aceste setări pot fi modificate în așa fel încât să blocheze utilizarea fișierelor de tip cookie în setările browser-ului sau să informeze Utilizatorul de fiecare dată când sunt transmise către dispozitiv. În acest mod, acordul dumneavoastră de a utiliza această tehnologie poate fi oricând modificat sau revocat (pentru a preveni  salvarea pe viitor a fișierelor de tip cookie).

În setările software (browser web) sunt disponibile informații detaliate cu privire la posibilitățile și metodele de utilizare a fișierelor de tip cookie.

Restricționarea utilizării fișierelor de tip cookie poate afecta unele funcționalități disponibile pe Pagina de Internet.

Vă rugăm să țineți cont de faptul că neparticiparea se aplică doar acelui browser specific. Acest lucru înseamnă că va trebuie întreprinsă aceeași acțiune pentru orice alt browser utilizat pe același dispozitiv sau pe un dispozitiv diferit.


FIȘIERE DE TIP COOKIE


Ca urmare a faptului că tehnologia tip cookie (sau tehnologia cu funcționalitate similară) utilizată de Operator colectează informații cu privire la fiecare vizitator al Paginii de Internet sau Aplicației, următoarele dispoziții ale Politicii se aplică tuturor persoanelor care utilizează Pagina de Internet sau Aplicația, indiferent dacă acestea sunt Clienți (acele persoane care plasează Comenzi, rezervă Produse sau au un Cont), Membri ai Clubului sau Proprietari de Licență (denumiți în continuare și "Utilizatorul').

Pagina de Internet și Aplicația utilizează tehnologia ce stochează și obține acces la informații pe un computer sau un alt dispozitiv conectat la rețea (în special utilizând fișiere de tip cookie sau soluții similare) în vederea asigurării confortului maxim la utilizarea Paginii de Internet sau Aplicației, inclusiv în scopuri statistice și pentru a personaliza conținutul prezentat Utilizatorului. În timpul vizitării de către Utilizator a Paginii de Internet sau în timpul utilizării Aplicației, datele referitoare la activitatea online a Utilizatorului pot fi colectate în mod automat.

Deoarece Operatorul poate utiliza soluții similare fișierelor de tip cookie, următoarele dispoziții ale Politicii se aplică în mod egal acestor tehnologii.

Un fișier de tip cookie este o bucată mică de informație text transmisă de către un server și stocată pe dispozitivul Utilizatorului (de regulă, pe un hard disk al computerului sau pe un dispozitiv mobil). Acesta stochează informațiile de care Pagina de Internet sau Aplicația au nevoie pentru a se adapta la folosirea de către Utilizator a Paginii de Internet sau Aplicației și pentru a colecta informații statistice despre Pagina de Internet sau Aplicație, cum ar fi informații despre paginile vizitate, informații despre articolele descărcate precum și denumirea domeniului furnizorului de servicii de internet al Utilizatorului sau țara de origine a Utilizatorului. Tehnologia ce stochează și accesează ID-ul Utilizatorului permite Aplicației să funcționeze offline și să salveze preferințele Utilizatorului atunci când acesta nu este conectat. Aplicația stochează ID-ul curent al Utilizatorului până când Utilizatorul se conectează la Aplicație, schimbă Aplicația pe Pagina de Internet în versiunea de limbă sugerată de CCC sau dezinstalează (elimină) Aplicația din dispozitivul mobil.  

Atunci când Utilizatorul folosește Pagina noastră de Internet sau Aplicația, folosim fișiere de tip cookie pentru a identifica browser-ul sau dispozitivul Utilizatorului, de vreme ce fișierele de tip cookie colectează diferite tipuri de informații, care, în principiu, nu constituie Date cu Caracter Personal (nu permit identificarea Utilizatorului). Cu toate acestea, în funcție de conținut și utilizare, unele informații pot fi atribuite unei anumite persoane, cum ar fi atribuirea unui anumit comportament unui anumit Utilizator, de exemplu, corelându-l cu informațiile furnizate la înregistrarea unui Cont pe Pagina de Internet – astfel, pot fi privite ca fiind Date cu Caracter Personal.

Fișierele de tip cookie utilizate au drept scop principal facilitarea folosirii de către Utilizator a Paginii de Internet și a Aplicației, de exemplu, prin "memorarea" informațiilor furnizate la un moment dat, astfel că acestea nu trebuie furnizate de fiecare dată și pentru a adapta conținutul lor, inclusiv materialele publicitare, la preferințele Utilizatorului. De asemenea, fișierele de tip cookie sunt utilizate și pentru creșterea posibilității de utilizare și personalizare a conținutului Paginii de Internet și Aplicației, inclusiv prezentarea, crearea, alocarea și implementarea materialelor publicitare, ofertelor și reducerilor dedicate unui anumit  Utilizator conform intereselor sale (acest lucru se aplică doar în cazul în care Utilizatorul este și Membru al Clubului).

Tehnologia cookie folosită pe Pagina de Internet și Aplicație face posibilă aflarea preferințelor Utilizatorului – de exemplu, analizând cât de des acesta vizitează Pagina de Internet sau ce produse cumpără în Magazinele Tradiționale ale Grupului CCC. Analizând comportamentul online putem înțelege mai bine obiceiurile și așteptările Utilizatorilor și ne putem adapta la nevoile și interesele lor. Grație acestei tehnologii, putem prezenta Utilizatorilor recomandări și materiale publicitare adaptate lor (de exemplu, un material publicitar prezentat ca urmare a faptului că Utilizatorul a vizualizat recent încălțăminte din categoria "pantofi') și putem oferi promoții mai bune și surprize Utilizatorilor care sunt Membri ai Clubului.

Pe baza fișierelor de tip cookie, Operatorul utilizează și tehnologie ce permite ajungerea la Utilizatorii care au vizitat anterior Pagina de Internet sau Aplicația, cu un mesaj publicitar, în timp ce acesta utilizează Pagini de Internet deținute de alți furnizori de servicii de Internet.

Acordul Utilizatorului este necesar pentru a obține și stoca informații utilizând fișiere de tip cookie. În mod implicit, browser-ul web sau alt software instalat pe computer sau alt dispozitiv conectat la rețea permit plasarea anumitor tipuri de fișiere de tip cookie pe un astfel de dispozitiv și ca atare obținerea de informații despre Utilizatori. Acordul de utilizare a fișierelor de tip cookie furnizate în setările browser-ului pot fi oricând modificate sau revocate (însă în acest caz, unele elemente ale Paginii de Internet ar putea să nu funcționeze corespunzător). Retragerea acordului nu afectează legalitatea procesării efectuate pe baza acordului anterior retragerii sale (informațiile detaliate cu privire la modul în care se retrage acordul sunt prezentate la punctele 8.17 – 8.19 din Politică).

Baza procesării datelor obținute este reprezentată şi de interesul legitim al Operatorului, adică nevoia de asigurare a celei mai înalte calități posibile a conținutului prezentat de către Operator, adaptându-l la preferințele Utilizatorilor, măsuri de protecţie a website-ului şi a platformei faţă de atacuri cibernetice ori alte măsuri de gestionare a riscurilor și în scop de marketing, inclusiv marketing direct, pentru produsele și serviciile Operatorului sau partenerilor săi,

În ceea ce privește informațiile colectate de fișierele de tip cookie ce pot fi atribuite unei anumite persoane, se vor aplica dispozițiile Politicii referitoare la Datele cu Caracter Personal, în special drepturile persoanei vizate. Informații detaliate cu privire la datele colectate de fișierele de tip cookie sunt furnizate în tabelul de mai jos „Exemple de fișiere de tip cookie utilizate pe Pagina de Internet”.

Fișiere de tip cookie utilizate pe Pagina de Internet sau în Aplicație nu sunt nocive pentru Utilizator sau computerul/echipamentul terminal utilizat de acesta, motiv pentru care recomandăm să nu dezactivați  fișierele de tip cookie din browser. Pagina de Internet și Aplicația utilizează două tipuri de fișiere de tip cookie: fișiere ”session” de tip cookie, ce rămân stocate în computerul sau dispozitivul mobil al Utilizatorului până când Utilizatorul se decontează de la Pagina de Internet sau dezactivează software-ul (Internet browser), și fișiere ”persistent” de tip cookie, care rămân în dispozitivul Utilizatorului pe perioada de timp specificată în parametrii fișierelor de tip cookie sau până când sunt șterși manual din Internet browser.

În funcție de cazul în care Datele cu Caracter Personal colectate de fișierele de tip cookie se referă la Client, Membrul Clubului sau Proprietarul Licenței, astfel de date pot fi stocate conform punctului 6 din această Politică.

Datele cu Caracter Personal colectate de fișierele de tip cookie privitoare la un Utilizator ce nu este un Client al Paginii de Internet (nu a plasat o Comandă, nu a rezervat un Produs, nu are un Cont) și nu este un Membru al Clubului sau Proprietar al Licenței, vor fi stocate până la ştergere, respectiv până la prezentarea unei obiecții. De fiecare dată, Operatorul va șterge Datele cu Caracter Personal, , cu excepția cazului în care legea solicită Operatorului procesarea Datelor cu Caracter Personal pentru o perioadă mai lungă de timp.

Unele Date cu Caracter Personal pot fi stocate  perioadă mai lungă de timp, în cazul în care Utilizatorul are obiecții față de Operator, pentru a putea permite urmărirea reclamațiilor de către Operator sau pentru a putea urmări și a se apăra împotriva obiecțiilor terților părți în timpul perioadei de limitare, în acord cu Codul Civil.

Exemple de fișiere de tip cookie utilizate pe Pagina de Internet:







Fișierele de tip cookie utilizate de către Operator sunt destinate, în principal, optimizării experienței Utilizatorului atunci când acesta utilizează Pagina de Internet sau Aplicația. Cu toate acestea, Operatorul cooperează cu alte societăți în ceea ce privește activitățile lor de marketing (publicitate) – în scopul acestei cooperări, un browser sau un alt software instalat pe computerul sau alt dispozitiv al Utilizatorului înregistrează și fișierele de tip cookie ce provin din entitățile ce efectuează aceste activități de marketing, în calitate de Operatori de Date cu Caracter Personal. Scopul fișierelor de tip cookie trimise de aceste entități constă în asigurarea implementării eficiente a obiectivului afișării doar acelor materiale publicitare ce vin în întâmpinarea intereselor și nevoilor individuale ale Utilizatorului – în opinia Operatorului, afișarea unui material publicitar personalizat este mai atractivă pentru Utilizator în comparație cu un material publicitar ce nu corespunde nevoilor sale. Fără aceste  fișiere de tip cookie nu ar fi posibil acest lucru, deoarece conținutul publicitar este transmis către Utilizatori de către societățile ce cooperează cu Operatorul.

Ca parte a activității sale de marketing, Operatorul utilizează serviciile următoarelor entități ce utilizează  fișiere de tip cookie pe Pagina de Internet / în Aplicație:

1. Google AdWords

2. Google Analytics

3. Google DoubleClick

4. Hotjar

5. Facebook

6. AdForm

7. Awin AG

8. RTB House

9. Synerise

10. QuarticOn

Pentru mai multe informații referitoare la fișierele de tip cookie utilizate de aceste entități, vă rugăm să consultați politicile lor referitoare la confidențialitate.

Utilizatorul poate schimba modul în care fișierele de tip cookie sunt utilizate, prin administrarea acordului în cadrul setărilor de confidențialitate de pe Pagina noastră de Internet sau din browser sau din Aplicație, incluzând blocarea sau îndepărtarea acelora ce provin de pe Pagina de Internet (sau alte Pagini de Internet). Pentru a face acest lucru, Utilizatorul trebuie să modifice setările de confidențialitate de pe Pagina de Internet, din browser sau din Aplicație. Metoda de ștergere variază în funcție de tipul de browser de internet. Informațiile cu privire la modul de îndepărtare a fișierelor de tip cookie ar trebui găsite la secțiunea "Help" aferentă tipului de browser de internet selectat. Ștergerea fișierelor de tip cookie nu este același lucru cu ștergerea de către Operator a Datelor cu Caracter Personal obținute prin intermediul fișierelor de tip cookie.

De exemplu, în Internet Explorer, fișierele de tip cookie pot fi modificate după cum urmează: Tools -> Internet Options -> Privacy; în Mozilla Firefox: Tools -> Options -> Privacy; și în Google Chrome: Settings -> Show advanced settings -> Privacy -> Content settings -> Fișiere de tip cookie. Căile de acces pot varia în funcție de versiunea de browser utilizată.

Informații detaliate despre modul în care se administrează fișierele de tip cookie pe un telefon mobil sau pe un alt dispozitiv mobil pot fi găsite în Manualul Utilizatorului / Manualul de Folosire al telefonului mobil sau dispozitivului respectiv.  

Restricționarea utilizării fișierelor de tip cookie într-un anumit dispozitiv previne sau împiedică în mod semnificativ utilizarea corespunzătoare a Paginii de Internet sau Aplicației, de exemplu, fiind asociată cu imposibilitatea de menținere a sesiunii în cazul fişierelor tip cookies necesare.

De asemenea, este posibilă blocarea fișierelor de tip cookie ale terților în timp ce se acceptă fișiere de tip cookie utilizate direct de către Operator (în funcție de setările browser-ului).



Politică de Confidențialitate și Protecție a datelor cu caracter personal


1. DISPOZIȚII GENERALE


1.1. Considerăm asigurarea dreptului la protecția datelor cu caracter personal ca un angajament  şi vom dedica resursele necesare pentru a prelucra datele dumneavoastră în deplină concordanță cu Regulamentul (UE) 2016/679 (“Regulamentul general privind protecția datelor” sau “GDPR”), precum și cu orice altă legislație aplicabilă pe teritoriul Romaniei.  Dorim să vă informăm prin prezentul document despre modul în care prelucrăm, utilizăm, transferăm și protejăm datele dvs cu caracter personal atunci când interacționați cu noi prin intermediul Paginii noastre.

1.2. Prezenta Politică de confidențialitate a fost concepută în scop de informare cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal realizată  pe Pagina de Internet, Aplicație (Aplicație mobilă) (denumită în continuare "Politică') şi nu impune obligații pentru Utilizatorul Paginii de Internet sau al Aplicației sau Proprietarului Licenței  (în sensul prezentat în punctul 1.7 de mai jos).

1.3. Informațiile conținute de Politică au caracter general. Informațiile detaliate cu privire la procesarea anumitor Date cu Caracter Personal sunt puse la dispoziție, de fiecare dată, în clauza referitoare la informații, afișată într-un loc vizibil și ușor accesibil în timpul obținerii oricăror astfel de date. Acest lucru se aplică în special informațiilor cu privire la scopul și baza legală a procesării Datelor cu Caracter Personal, perioadei de stocare a acestora și destinatarii către care sunt transmise.

1.4. Operatorul Datelor cu Caracter Personal:

- al datelor colectate prin intermediul Paginii de Internet, Aplicației (incluzând utilizarea fișierelor de tip cookie sau tehnologiei similare) sau al altor canale de comunicație cu Clientul;

- al altor date colectate, incluzând datele cu privire la tranzacțiile efectuate utilizând Cardul;

- al datelor obținute pe baza activităților online ale Clientului, în Aplicațiile mobile sau în magazinele tradiționale ale Grupului CCC;  

- al datelor furnizate de Proprietarul Licenței, ca parte a cooperării, conform regulilor descrise în Termenele de Utilizare privitoare la distribuirea lucrărilor #yesCCC, în special prin intermediul https://www.instagram.com și https://www.facebook.com și altor Pagini de Internet desemnate sau co-desemnate cu mărcile comerciale Instagram și Facebook (incluzând sub-domenii, versiuni internaționale, widgets și versiuni de telefoane mobile) sau introduse în sistemele de informații prin intermediul funcționalității de adăugare pe internet ce permite adăugarea de fotografii și recenzii;  

- al datelor referitoare la locație în vederea contractelor de rezervare;

Este SHOE EXPRESS S.A.  cu sediul în București, Clădirea Globalworth Plaza, Șos. Pipera nr. 42, etaj 19, sector 2, București, România – denumită în continuare "Operator".

1.5. Ofițerul responsabil de Protecția Datelor al CCC poate fi de asemenea contactat utilizând la adresa de e-mail: [email protected]. În acest sens, orice comunicare ori cerere adresată acestuia va putea fi trimisă la adresa mai sus menţionată, cu menţiunea "În atenţia Ofiţerului reaponsabil cu Protecţia Datelor".

1.6. Datele cu Caracter Personal ale Clientului sau Proprietarului de Licență sunt procesate conform Reglementării (UE) 2016/679 a Parlamentului și Consiliului European din data de 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea Datelor cu Caracter Personal și privind libera circulație a acestor date (denumit în continuare "GDPR') și celorlalte legislații cu privire la protecția Datelor cu Caracter Personal, în vigoare, pe întreaga perioadă a procesării datelor respective. Date cu Caracter Personal înseamnă orice informații privitoare la o persoană fizică identificată sau identificabilă (denumite în continuare "Date cu Caracter Personal'). O persoană fizică identificabilă este o persoană care poate fi identificată, în mod direct sau indirect, în special prin referire la un element de identificare, cum ar fi nume, număr de identificare, informații referitoare la locație, un element de identificare online sau unul sau mai mulți factori specifici identității fizice, fiziologice, genetice, psihologice, economice, culturale sau sociale a unei persoane fizice.

1.7. Operatorul depune toate eforturile pentru a proteja interesele persoanelor vizate, Operatorul asigurându-se în mod special ca datele colectate de acesta:

- să fie colectate într-un scop specificat, explicit și legitim și să nu fie procesate într-un mod neconform acestor scopuri;

- să fie procesate conform legii, într-un mod fiabil și transparent;

- să fie corespunzătoare, relevante și limitate la ceea ce este necesar scopurilor pentru care sunt procesate;

- să fie corecte și actualizate, atunci când actualizarea este necesară;

- să fie păstrate pentru perioada strict necesară, în scopurile pentru care datele sunt procesate;

- să fie procesate într-un mod prin care se asigură securitatea corespunzătoare a Datelor cu Caracter Personal, incluzând protecția împotriva procesării neautorizate sau ilegale și pierderii accidentale, distrugerii sau deteriorării, prin mijloace tehnice și organizatorice corespunzătoare.

1.8. Toți termenii scriși cu majusculă, toate expresiile și abrevierile utilizate pe această Pagină de Internet (de exemplu, Pagină de Internet, Serviciu Electronic) trebuie înțeleși / înțelese conform definiției lor de pe Pagina de Internet – Termeni de Utilizare, Termene și Condiții sau Termene de Utilizare pentru distribuirea lucrărilor #yesCCC (toate aceste termene și condiții sunt disponibile pe Pagina noastră de Internet la [https://ccc.eu/ro]). În cazul în care astfel de termeni, expresii sau abrevieri sunt utilizate în documentele menționate anterior, într-un sens diferit, dispozițiile prezentei Politici trebuie înțelese conform Termenelor de Utilizare a Paginii de Internet și Termenelor de Utilizare pentru distribuirea lucrărilor #yesCCC sau prin referire la toate aceste sensuri, conform contextului utilizării unui anumit termen, unei anumite expresii sau abrevieri din Politică.



2. SCOPUL, BAZA LEGALĂ ȘI DOMENIUL PROCESĂRII DATELOR  


2.1. Scopul și conținutul datelor procesate de către Operator rezultă din conținutul serviciilor utilizate de o anumită persoană vizată. De exemplu Operatorul procesează un set diferit de date în funcție de înregistrarea utilizatorului printr-un cont pe Pagina de internet sau nu ;

2.2. Scopul și conținutul datelor rezultă și din acordul Clientului sau Proprietarului Licenței sau din dispozițiile legii, fiind specificate în detaliu, ca rezultat al activităților întreprinse de acesta pe Pagina de Internet sau în Aplicație. De exemplu, în cazul în care Clientul Paginii de Internet nu îşi acordă consimţământul să primească informații comerciale prin e-mail, Operatorul nu va procesa Datele sale cu Caracter Personal în această privință.

2.3. Prelucrarea Datelor cu Caracter Personal de către Operator este realizată pentru îndeplinirea următoarelor scopuri, după caz :

a. încheierea și îndeplinirea unui contract sau întreprinderea unei acțiuni la cererea unui viitor Client sau Proprietar al Licenței, înainte de încheierea contractului, incluzând:

- încheierea și îndeplinirea unui Contract de Vânzare  sau Contract de Rezervare sau întreprinderea unei acțiuni la cererea unui posibil Client înainte de încheierea sa – avem nevoie de Datele cu Caracter Personal pentru a accepta Comanda/Rezervarea, în special pentru a confirma plasarea sa și îndeplinirea contractului încheiat – de exemplu rezervarea sau expedierea produsului selectat sau, dacă este necesar, contactarea Clientului cu privire la acest aspect;

- primirea și tratarea reclamațiilor, returnări şi rambursări şi asigurarea altor servicii de suport;

- organizarea de concursuri, în special în scopul selectării câștigătorilor și acordării premiilor;

b. prezentarea către Client de materiale publicitare, oferte sau promoții (reduceri) privitoare la produsele sau serviciile Operatorului sau societăților din cadrul Grupului CCC, destinate tuturor beneficiarilor. Prin societăți din cadrul Grupului CCC se înțeleg entitățile indicate în lista anexată;  

c. evaluarea și analiza activităților și informațiilor despre Client, inclusiv procesarea automată a Datelor cu Caracter Personal (stabilire profil), în scopul îmbunătăţirii serviciilor oferite şi în vederea prezentării de oferte generale sau Promoții (reduceri aferente produselor sau serviciilor Operatorului sau entităților din cadrul Grupului CCC), destinate tuturor beneficiarilor, într-un mod adaptat intereselor Clientului, însă fără a afecta semnificativ deciziile lor, precum și în vederea prezentării analizei de piață și statistică;

d. urmărirea reclamațiilor și apărarea împotriva reclamațiilor terților ;

e. respectarea obligațiilor legale , de exemplu, reglementările fiscale și contabile;

f. corespondență cu Clienții și Proprietarii de Licență, inclusiv prin formulare și chestionare.

2.4. În cazul Proprietarilor de Licență, Datele cu Caracter Personal pot fi procesate și în legătură cu distribuirea Lucrărilor, prezentarea imaginii Proprietarului de Licență sau imaginii terțelor părți în legătură cu care Proprietarul de Licență este autorizat să-și exprime acordul de utilizare. Prelucrarea imaginii are loc în baza consimţământului persoanei vizate

2.5. Procesarea Datelor cu Caracter Personal ale Clientului se bazează în principal pe necesitatea îndeplinirii contractului în care acesta este parte sau pe necesitatea întreprinderii de acțiuni înainte de încheierea contractului (Articolul 6(1)(b) din GDPR). Cele de mai sus se aplică în principal Datelor cu Caracter Personal furnizate pentru plasarea Comenzilor și încheierea unui Contract de Vânzare sau realizarea unei Rezervări pe Pagina de Internet sau în Aplicație

2.6. În cele mai multe cazuri ne întemeiem prelucrarea datelor în scop de marketing pe consimţământul persoanei vizate.În anumite operaţiuni de procesare în scopuri de marketing, procesarea se bazează  interesul legitim de a ne promova și dezvolta activitatea comercială. În orice situație în care folosim astfel de informații pentru un interes legitim al nostru, avem grijă și luăm toate măsurile necesare pentru ca drepturile și libertățile  persoanelor vizate  să nu fie afectate. Cu toate acestea, ne puteți solicita oricând să oprim prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal în scop de marketing, urmând să dăm curs cererii dvs.

În cazul în care partenerii noştri pot avea acces la astfel de informații, procesarea se bazează pe acordul voluntar (Articolul 6(1)(a) GDPR).

2.7. Pentru restul (alte) scopuri, Datele cu Caracter Personal ale Clientului sau Proprietarului de Licență pot fi procesate pe baza:

a. exprimării voluntare a consimţământului(Articolul 6(1)(a) GDPR);

b. dispozițiilor obligatorii ale legii – atunci când procesarea este necesară pentru a îndeplini obligația legală a Operatorului, de exemplu atunci când reglementările fiscale sau contabile impun obligativitatea păstrării datelor personale pentru o anumită perioadă de timp.

c. interesele legitime urmărite de către Operator sau de către o terță parte, în special, în vederea stabilirii, urmăririi sau apărării împotriva reclamațiilor, purtării corespondenței, inclusiv prin intermediul formularelor de contact (incluzând răspunsul la comunicările din partea clientului), analizelor de piață și statistice (Articolul 6(1)(f) din GDPR).

2.8. În special, Operatorul poate procesa următoarele Date cu Caracter Personal:

a. în ceea ce privește Clienții ce utilizează Pagina de Internet sau Aplicația:

- Datele cu Caracter Personal furnizate în formularul relevant în timpul înregistrării Contului, plasării Comenzilor sau realizării unei Rezervări pe Pagina de Internet (în special: prenumele și numele, adresa de e-mail, numărul de telefon, Magazinul Tradițional selectat în scopul Rezervării, adresa [stradă, număr stradă, număr apartament, cod poștal, oraș, țară], adresă domiciliu/adresă serviciu/sediu [în cazul în care diferă de adresa de corespondență], iar în cazul Clienților ce nu sunt persoane fizice, denumirea societății comerciale și codul de identificare fiscală [NIP] precum și orice alte date colectate în timpul utilizării Paginii de Internet sau Aplicației;

- Datele cu Caracter Personal (prenumele și numele, adresa de e-mail, numărul de telefon) furnizate în vederea participării la concursuri, prin intermediul formularului de contact sau transmise în timpul depunerii reclamațiilor;

- alte date, în special datele obținute pe baza activității online a Clientului, prin intermediul Aplicaților mobile sau Magazinelor Tradiționale ale Grupului CCC, incluzând acele date obținute prin intermediul Paginii de Internet, Aplicațiilor sau altor canale de comunicație cu Clientul, utilizând fișiere de tip cookie și tehnologii similare;

b. în ceea ce privește Proprietarii de Licență:

- Datele cu Caracter Personal transferate ca parte a cooperării conform regulilor stabilite în Termenele de Utilizare pentru distribuirea lucrărilor #yesCCC, incluzând fotografiile și recenziile prezentate pe https://www.instagram.com sau https://www.facebook.com sau introduse prin intermediul funcției de adăugare aferentă Paginii de Internet.

- Politica de confidențialitate Facebook: https://www.facebook.com/privacy/explanation

- Politica de confidențialitate Instagram: https://www.facebook.com/help/instagram/519522125107875

- Politica de confidențialitate YouTube: https://www.youtube.com/static?gl=RO&template=terms

2.9. Comunicarea Datelor cu Caracter Personal nu este obligatorie, însă, ar putea fi necesară, de exemplu, pentru plasarea unei Comenzi de către Client și executarea sa (încheierea și ducerea la îndeplinire a unui Contract de Vânzare-Cumpărare), realizarea unei Rezervări, înregistrarea Contului, iar în cazul Proprietarului Licenței, pentru acordarea unei Licențe către Operator.

Scopul datelor solicitate pentru a încheia un contract corespunzător este indicat în avans, de fiecare dată, pe Pagina de Internet (indicăm datele solicitate în vederea încheierii unui contract/utilizării unei anumite funcționalități) sau prin intermediul altor canale de comunicație.

Necomunicarea Datelor cu Caracter Personal poate avea drept rezultat incapacitatea de a îndeplini în mod eficient operațiunile de mai sus.

2.10. În scopul prezentării materialelor publicitare generale, ofertelor sau reducerilor, destinate tuturor Clienților CCC, într-un mod adaptat intereselor unui anumit Utilizator, Operatorul poate obține informații cu privire la preferințele lor, de exemplu, analizând cât de des aceștia vizitează Pagina de Internet și ce produse cumpără din Magazinele Tradiționale ale Grupului CCC. Acest lucru permite o înțelegere mai bună a așteptărilor Clientului sau Membrului Cubului și adaptarea la nevoile acestora, fără a le afecta deciziile în mod semnificativ.  Grație utilizării de către Operator a tehnologiilor avansate, acțiunile de mai sus vor fi adesea întreprinse de către sistem, într-un mod automat, în așa fel încât respectivul conținut va fi cât mai actual, iar Clientul îl va putea vizualiza rapid.

2.11. Pentru a permite Proprietarului Licenței transferul conținutului relevant prin intermediul Aplicației ca parte a cooperării descrise în Termenele de Utilizare pentru distribuirea lucrărilor #yesCCC, în principal, sub forma imaginilor produselor încărcate de către Proprietarul Licenței, Operatorul poate obține, cu acordul Proprietarului Licenței, acces la următoarele secțiuni din dispozitivul său mobil:

a. cameră;

b. galerie fotografii.



3. DESTINATARII DATELOR


3.1. Setul relevant de Date cu Caracter Personal procesate de către Operator rezultă de fiecare dată, în principal, din conținutul serviciilor utilizate de către Client.

3.2. Scopul și conținutul datelor rezultă și din acordul Clientului sau Proprietarului Licenței sau dispozițiilor legii și sunt specificate în detaliu ca rezultat al activităților întreprinse de acesta pe Pagina  Internet, în Aplicație.

3.3. Partenerii CCC pot participa la procesarea Datelor cu Caracter Personal într-o măsură limitată, în special acei partener care asigură asistență tehnică în ceea ce privește managementul eficient al Paginii de Internet sau Aplicației, cum ar fi furnizorii de servicii de găzduire sau servicii IT, transportatorii sau intermediarii ce efectuează transportul Comenzilor, entități ce se ocupă de plățile electronice sau plățile prin card pe Pagina de Internet, firmele de întreținere software, entitățile ce asistă Operatorul în campaniile de marketing sau se ocupă de Magazinele Tradiționale, acolo unde este posibilă cumpărarea Produselor rezervate precum și furnizorii de servicii juridice și de consultanță, parteneri ce se supun şi îndeplinesc cerinţele GDPR în calitatea lor de opertori asociaţi, respectiv persoane împuternicite, după caz.

3.4. Datele cu Caracter Personal ale Clientului sau Beneficiarului Licenței pot fi transferate, de fiecare dată, societăților din cadrul Grupului CCC.

3.5. Ca parte a activității sale de marketing (publicitate), Operatorul utilizează serviciile terțelor părți ce folosesc fișiere de tip cookie pe Pagina de Internet / în Aplicație: O listă detaliată a unor astfel de entități este prezentată la punctul 8.14. din Politică.



4. DREPTURILE PERSOANELOR VIZATE


4.1. Fiecare Client sau Proprietar al Licenței, au dreptul, oricând:

- de a depune o reclamație către Președintele Autoratății Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal;

- de a transfera Datele cu Caracter Personal furnizate către Operator și procesate într-un mod automat, în cazul în care procesarea se bazează pe un acord sau pe o convenție, de exemplu, către un alt Operator;

- de a avea acces la Datele cu Caracter Personal (inclusiv, de exemplu, de a primi informații despre Datele cu Caracter Personal ce fac obiectul procesării);

- de a solicita rectificarea și limitarea procesării (de exemplu, în cazul în care Datele cu Caracter Personal nu sunt corecte) sau de a șterge Datele cu Caracter Personal (de exemplu, în cazul procesării ilegale).

4.2. Fiecare Client și Proprietar al Licenței are dreptul de a ridica obiecții, oricând, față de procesarea Datelor sale cu Caracter Personal, , inclusiv față de procesarea în scopuri de marketing, incluzând stabilirea profilului (în cazul în care nu există alte motive valabile din punct de vedere legal pentru procesarea)

4.3. În cazul în care procesarea se bazează pe acordul Clientului sau Proprietarului Licenței, acesta are dreptul de a-și retrage oricând acordul. Cu toate acestea, retragerea acordului nu afectează legalitatea procesării efectuate pe baza unui astfel de acord înainte de retragerea sa.



5. TRANSMITEREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL CĂTRE O ȚARĂ TERȚĂ


5.1. Ca parte a utilizării de către Operator a instrumentelor ce sprijină operațiunile sale curente asigurate, de exemplu, de Google, Date cu Caracter Personal ale Clientului sau Proprietarului Licenței pot fi transferate către o țară din afara Spațiului Economic European, în special către Statele Unite ale Americii (SUA) sau către orice altă țară în care entitatea colaboratoare deține instrumente pentru procesarea Datelor cu Caracter Personal in cooperare cu Operatorul.

5.2. În plus, Datele cu Caracter Personal furnizate de către Proprietarul Licenței în decursul cooperării, conform Termenelor de Utilizare pentru distribuirea lucrărilor #yesCCC pot fi transferate către o țară din afara Spațiului Economic European, adică Statele Unite ale Americii, transferul fiind necesar în scopul asigurări cooperării dintre  Operator și Proprietarul Licenței prin intermediul furnizorilor de servicii IT.

5.3. Utilizatorii au dreptul de a obține informații cu privire la garanțiile din partea Operatorului cu privire la transferul Datelor cu Caracter Personal către o țară terță.



6. PERIOADA DE PĂSTRARE A DATELOR CU CARACTER PERSONAL


6.1. Datele cu Caracter Personal vor fi stocate atât timp cât este necesar pentru îndeplinirea scopurilor pentru care au fost procesate, pe perioada utilizării Paginii de Internet sau Aplicației pot fi șterse, în general, într-un termen de trei ani de la ultima activitate a unei anumite persoane pe Pagina de Internet sau în Aplicație, cu excepția cazului în care Operatorului i se solicită să proceseze Datele cu Caracter Personal pentru o perioadă mai lungă de timp, conform legii (de exemplu, reglementări contabile sau fiscale).

6.2. În cazul în care procesarea Datelor cu Caracter Personal depinde de consimţământul Clientului sau Proprietarului Licenței, Datele cu Caracter Personal pot fi procesate până la revocarea consimţământului.

6.3. Unele Date cu Caracter Personal pot fi stocate o perioadă mai lungă de timp, în cazul în care Clientul sau Proprietarul Licenței are obiecții față de Operator, pentru ca Operatorul să le poată urmări sau pentru a se apăra împotriva obiecțiilor terților.

6.4. În funcție de conținutul Datelor cu Caracter Personal și scopul procesării, Datele cu Caracter Personal pot fi stocate pentru diferite perioade de timp.

6.5. După caz, va prevala perioada mai lungă de păstrare a Datelor cu Caracter Personal.



7. INFORMAȚII COMERCIALE


7.1. Operatorul are capacitatea tehnică de a comunica la distanță cu Clientul sau Proprietarul Licenței (de exemplu, prin e-mail).

7.2. Informațiile comerciale cu privire la produsele sau serviciile Operatorului sau societăților ce fac parte din Grupul CCC pot fi transmise doar pe baza acordului exprimat de către Client sau Proprietarul Licenței.



8. FIȘIERE DE TIP COOKIE


8.1. Ca urmare a faptului că tehnologia tip cookie (sau tehnologia cu funcționalitate similară) utilizată de Operator colectează informații cu privire la fiecare vizitator al Paginii de Internet sau Aplicației, următoarele dispoziții ale Politicii se aplică tuturor persoanelor care utilizează Pagina de Internet sau Aplicația, indiferent dacă acestea sunt Clienți (acele persoane care plasează Comenzi, rezervă Produse sau au un Cont) sau Proprietari de Licență (denumiți în continuare și "Utilizatorul').

8.2. Pagina de Internet și Aplicația utilizează tehnologia ce stochează și obține acces la informații pe un computer sau un alt dispozitiv conectat la rețea (în special utilizând fișiere de tip cookie sau soluții similare) în vederea asigurării confortului maxim la utilizarea Paginii de Internet sau Aplicației, inclusiv în scopuri statistice și pentru a personaliza conținutul prezentat Utilizatorului. În timpul vizitării de către Utilizator a Paginii de Internet sau în timpul utilizării Aplicației, datele referitoare la activitatea online a Utilizatorului pot fi colectate în mod automat.

Deoarece Operatorul poate utiliza soluții similare fișierelor de tip cookie, următoarele dispoziții ale Politicii se aplică în mod egal acestor tehnologii.

8.3. Un fișier de tip cookie este o bucată mică de informație text transmisă de către un server și stocată pe dispozitivul Utilizatorului (de regulă, pe un hard disk al computerului sau pe un dispozitiv mobil). Acesta stochează informațiile de care Pagina de Internet sau Aplicația au nevoie pentru a se adapta la folosirea de către Utilizator a Paginii de Internet sau Aplicației și pentru a colecta informații statistice despre Pagina de Internet sau Aplicație, cum ar fi informații despre paginile vizitate, informații despre articolele descărcate precum și denumirea domeniului furnizorului de servicii de internet al Utilizatorului sau țara de origine a Utilizatorului. Tehnologia ce stochează și accesează ID-ul Utilizatorului permite Aplicației să funcționeze offline și să salveze preferințele Utilizatorului atunci când acesta nu este conectat. Aplicația stochează ID-ul curent al Utilizatorului până când Utilizatorul se conectează la Aplicație, schimbă Aplicația pe Pagina de Internet în versiunea de limbă sugerată de CCC sau dezinstalează (elimină) Aplicația din dispozitivul mobil.  

8.4. Atunci când Utilizatorul folosește Pagina noastră de Internet sau Aplicația, folosim fișiere de tip cookie pentru a identifica browser-ul sau dispozitivul Utilizatorului, de vreme ce fișierele de tip cookie colectează diferite tipuri de informații, care, în principiu, nu constituie Date cu Caracter Personal (nu permit identificarea Utilizatorului). Cu toate acestea, în funcție de conținut și utilizare, unele informații pot fi atribuite unei anumite persoane, cum ar fi atribuirea unui anumit comportament unui anumit Utilizator, de exemplu, corelându-l cu informațiile furnizate la înregistrarea unui Cont pe Pagina de Internet – astfel, pot fi privite ca fiind Date cu Caracter Personal.

8.5. Fișierele de tip cookie utilizate au drept scop principal facilitarea folosirii de către Utilizator a Paginii de Internet și a Aplicației, de exemplu, prin "memorarea" informațiilor furnizate la un moment dat, astfel că acestea nu trebuie furnizate de fiecare dată și pentru a adapta conținutul lor, inclusiv materialele publicitare, la preferințele Utilizatorului. De asemenea, fișierele de tip cookie sunt utilizate și pentru creșterea posibilității de utilizare și personalizare a conținutului Paginii de Internet și Aplicației, inclusiv prezentarea, crearea, alocarea și implementarea materialelor publicitare, ofertelor și reducerilor dedicate unui anumit  Utilizator conform intereselor sale.

Tehnologia cookie folosită pe Pagina de Internet și Aplicație face posibilă aflarea preferințelor Utilizatorului – de exemplu, analizând cât de des acesta vizitează Pagina de Internet sau ce produse cumpără în Magazinele Tradiționale ale Grupului CCC. Analizând comportamentul online putem înțelege mai bine obiceiurile și așteptările Utilizatorilor și ne putem adapta la nevoile și interesele lor. Grație acestei tehnologii, putem prezenta Utilizatorilor recomandări și materiale publicitare adaptate lor (de exemplu, un material publicitar prezentat ca urmare a faptului că Utilizatorul a vizualizat recent încălțăminte din categoria "pantofi') și putem oferi promoții mai bune și surprize Utilizatorilor.

Pe baza fișierelor de tip cookie, Operatorul utilizează și tehnologie ce permite ajungerea la Utilizatorii care au vizitat anterior Pagina de Internet sau Aplicația, cu un mesaj publicitar, în timp ce acesta utilizează Pagini de Internet deținute de alți furnizori de servicii de Internet.

8.6. Acordul Utilizatorului este necesar pentru a obține și stoca informații utilizând fișiere de tip cookie. În mod implicit, browser-ul web sau alt software instalat pe computer sau alt dispozitiv conectat la rețea permit plasarea anumitor tipuri de fișiere de tip cookie pe un astfel de dispozitiv și ca atare obținerea de informații despre Utilizatori. Acordul de utilizare a fișierelor de tip cookie furnizate în setările browser-ului pot fi oricând modificate sau revocate (însă în acest caz, unele elemente ale Paginii de Internet ar putea să nu funcționeze corespunzător). Retragerea acordului nu afectează legalitatea procesării efectuate pe baza acordului anterior retragerii sale (informațiile detaliate cu privire la modul în care se retrage acordul sunt prezentate la punctele 8.17 – 8.20 din Politică).

Baza procesării datelor obținute este reprezentată şi de interesul legitim al Operatorului, adică nevoia de asigurare a celei mai înalte calități posibile a conținutului prezentat de către Operator, adaptându-l la preferințele Utilizatorilor, măsuri de protecţie a website-ului şi a platformei faţă de atacuri cibernetice ori alte măsuri de gestionare a riscurilor și în scop de marketing, inclusiv marketing direct, pentru produsele și serviciile Operatorului sau partenerilor săi,

8.7. În ceea ce privește informațiile colectate de fișierele de tip cookie ce pot fi atribuite unei anumite persoane, se vor aplica dispozițiile Politicii referitoare la Datele cu Caracter Personal, în special drepturile persoanei vizate. Informații detaliate cu privire la datele colectate de fișierele de tip cookie sunt furnizate și în cadrul documentului „Politica de utilizare a cookie-urilor”.

8.8. Fișiere de tip cookie utilizate pe Pagina de Internet sau în Aplicație nu sunt nocive pentru Utilizator sau computerul/echipamentul terminal utilizat de acesta, motiv pentru care recomandăm să nu dezactivați  fișierele de tip cookie din browser. Pagina de Internet și Aplicația utilizează două tipuri de fișiere de tip cookie: fișiere ”session” de tip cookie, ce rămân stocate în computerul sau dispozitivul mobil al Utilizatorului până când Utilizatorul se decontează de la Pagina de Internet sau dezactivează software-ul (Internet browser), și fișiere ”persistent” de tip cookie, care rămân în dispozitivul Utilizatorului pe perioada de timp specificată în parametrii fișierelor de tip cookie sau până când sunt șterși manual din Internet browser.

8.9. În funcție de cazul în care Datele cu Caracter Personal colectate de fișierele de tip cookie se referă la Client sau Proprietarul Licenței, astfel de date pot fi stocate conform punctului 6 din această Politică.

8.10. Datele cu Caracter Personal colectate de fișierele de tip cookie privitoare la un Utilizator ce nu este un Client al Paginii de Internet (nu a plasat o Comandă, nu a rezervat un Produs, nu are un Cont) și nu este un Proprietar al Licenței, vor fi stocate până la ştergere, respectiv până la prezentarea unei obiecții. De fiecare dată, Operatorul va șterge Datele cu Caracter Personal, , cu excepția cazului în care legea solicită Operatorului procesarea Datelor cu Caracter Personal pentru o perioadă mai lungă de timp.

8.11. Unele Date cu Caracter Personal pot fi stocate  perioadă mai lungă de timp, în cazul în care Utilizatorul are obiecții față de Operator, pentru a putea permite urmărirea reclamațiilor de către Operator sau pentru a putea urmări și a se apăra împotriva obiecțiilor terților părți în timpul perioadei de limitare, în acord cu Codul Civil.

8.12. Exemple de fișiere de tip cookie utilizate pe Pagina de Internet:




8.13. Fișierele de tip cookie utilizate de către Operator sunt destinate, în principal, optimizării experienței Utilizatorului atunci când acesta utilizează Pagina de Internet sau Aplicația. Cu toate acestea, Operatorul cooperează cu alte societăți în ceea ce privește activitățile lor de marketing (publicitate) – în scopul acestei cooperări, un browser sau un alt software instalat pe computerul sau alt dispozitiv al Utilizatorului înregistrează și fișierele de tip cookie ce provin din entitățile ce efectuează aceste activități de marketing, în calitate de Operatori de Date cu Caracter Personal. Scopul fișierelor de tip cookie trimise de aceste entități constă în asigurarea implementării eficiente a obiectivului afișării doar acelor materiale publicitare ce vin în întâmpinarea intereselor și nevoilor individuale ale Utilizatorului – în opinia Operatorului, afișarea unui material publicitar personalizat este mai atractivă pentru Utilizator în comparație cu un material publicitar ce nu corespunde nevoilor sale. Fără aceste  fișiere de tip cookie nu ar fi posibil acest lucru, deoarece conținutul publicitar este transmis către Utilizatori de către societățile ce cooperează cu Operatorul.

Ca parte a activității sale de marketing, Operatorul utilizează serviciile următoarelor entități ce utilizează  fișiere de tip cookie pe Pagina de Internet / în Aplicație:

1. Google AdWords

2. Google Analytics

3. Google DoubleClick

4. Hotjar

5. Facebook

6. AdForm

7. Awin AG

8. RTB House

9. Synerise

10. QuarticOn

8.14. Pentru mai multe informații referitoare la fișierele de tip cookie utilizate de aceste entități, vă rugăm să consultați politicile lor referitoare la confidențialitate.

8.15. Utilizatorul poate schimba modul în care fișierele de tip cookie sunt utilizate, prin administrarea acordului în cadrul setărilor de confidențialitate de pe Pagina noastră de Internet sau din browser sau din Aplicație, incluzând blocarea sau îndepărtarea acelora ce provin de pe Pagina de Internet (sau alte Pagini de Internet). Pentru a face acest lucru, Utilizatorul trebuie să modifice setările de confidențialitate de pe Pagina de Internet, din browser sau din Aplicație. Metoda de ștergere variază în funcție de tipul de browser de internet. Informațiile cu privire la modul de îndepărtare a fișierelor de tip cookie ar trebui găsite la secțiunea "Help" aferentă tipului de browser de internet selectat. Ștergerea fișierelor de tip cookie nu este același lucru cu ștergerea de către Operator a Datelor cu Caracter Personal obținute prin intermediul fișierelor de tip cookie.

8.16. De exemplu, în Internet Explorer, fișierele de tip cookie pot fi modificate după cum urmează: Tools -> Internet Options -> Privacy; în Mozilla Firefox: Tools -> Options -> Privacy; și în Google Chrome: Settings -> Show advanced settings -> Privacy -> Content settings -> Fișiere de tip cookie. Căile de acces pot varia în funcție de versiunea de browser utilizată.

8.17. Informații detaliate despre modul în care se administrează fișierele de tip cookie pe un telefon mobil sau pe un alt dispozitiv mobil pot fi găsite în Manualul Utilizatorului / Manualul de Folosire al telefonului mobil sau dispozitivului respectiv.  

8.18. Restricționarea utilizării fișierelor de tip cookie într-un anumit dispozitiv previne sau împiedică în mod semnificativ utilizarea corespunzătoare a Paginii de Internet sau Aplicației, de exemplu, fiind asociată cu imposibilitatea de menținere a sesiunii în cazul fişierelor tip cookies necesare.

8.19. De asemenea, este posibilă blocarea fișierelor de tip cookie ale terților în timp ce se acceptă fișiere de tip cookie utilizate direct de către Operator (în funcție de setările browser-ului).



9. CONTACTAREA OPERATORULUI


9.1. Puteți oricând contacta Operatorul, direct, trimițând mesajul corespunzător, în scris sau prin e-mail, către adresa Operatorului indicată în introducerea în Politică sau prin telefon sau e-mail la numărul de telefon sau adresa de e-mail indicate în introducerea în Politică.

9.2. Operatorul stochează corespondența în scopuri statistice și cu intenția de a răspunde oricăror întrebări, în cel mai bun și rapid mod posibil precum și în legătură cu procesul de tratare a reclamațiilor și posibilele decizii ce trebuie luate sau acțiuni ce trebuie întreprinse în ceea ce privește Conturile specifice, pe baza prezentărilor primite. Adresele și datele colectate în acest mod nu vor fi utilizate în alte scopuri de comunicare exceptând procesarea cererilor depuse.

9.3. În cazul contactării Operatorului pentru a efectua anumite acțiuni, Operatorul poate solicita din nou persoanei respective să furnizeze date, inclusiv  Date cu Caracter Personal, cum ar fi, prenumele, numele, adresa de e-amil etc., în vederea confirmării identității sale, permiterii feedback-ului cu privire la aspectul respectiv și îndeplinirea acțiunii solicitate. Furnizarea acestor date este opțională, însă ar putea fi necesară în vederea îndeplinirii acțiunilor sau obținerii de informații de interes cu privire la persoana respectivă.



10. GARANȚII


10.1. Ținând cont de nivelul actual, costurile și natura implementării, domeniul, contextul și scopurile procesării precum și de riscul încălcării drepturilor sau libertăților persoanelor fizice, de diferitele grade de probabilitate a apariției și gravității amenințării, Operatorul aplică măsurile tehnice și organizatorice adecvate asigurând protecția Datelor cu Caracter Personal ce se procesează, corespunzătoare amenințărilor și categoriilor datelor protejate, protejând datele în special împotriva dezvăluirii neautorizate, eliminării neautorizate, procesării cu încălcarea legislației în vigoare precum și împotriva modificării, pierderii, deteriorării sau distrugerii. Dezvăluirea de informații cu privire la măsurile tehnice și organizatorice aplicate în vederea asigurării protecției procesării poate afecta eficiența lor, punând astfel în pericol protecția corespunzătoare a Datelor cu Caracter Personal.

10.2. Operatorul aplică următoarele măsuri tehnice pentru a preveni obținerea neautorizată și modificarea Datelor cu Caracter Personal transmise electronic:

a. Protecția Datelor cu Caracter Personal împotriva accesului neautorizat.

b. Certificat SSL pe Pagina de Internet unde sunt furnizate Datele cu Caracter Personal.

c. Criptarea datelor utilizate pentru autorizarea unei persoane în vederea folosirii funcționalităților Paginii de Internet.

d. Accesul la Cont doar în urma înregistrării individuale și furnizării unei parole.



11. DISPOZIȚII FINALE


11.1. Pagina de Internet poate conține link-uri către alte Pagini de Internet. Operatorul invită Utilizatorii să citească regulile și reglementările/termenele și condițiile și politice referitoare la confidențialitate aplicabile altor Pagini de Internet. Această Politică se aplică doar acțiunilor desemnate ale Operatorului.

11.2. Operatorul își rezervă dreptul de a amenda Politica în viitor, drept rezultat al următoarelor motive importante, printre care se numără:

a. modificări ale legislației în vigoare, în special cu privire la protecția Datelor cu Caracter Personal, legii telecomunicațiilor, serviciilor furnizate prin mijloace electronice și drepturilor consumatorilor, ce afectează drepturile și obligațiile Operatorului sau drepturile și obligațiile persoanei vizate;

b. dezvoltarea funcționalităților sau Serviciilor Electronice rezultate în urma progresului tehnologiei Internetului, inclusiv Aplicației/implementării noilor soluții tehnologice sau tehnice ce afectează domeniul Politicii.

11.3. Ne rezervăm dreptul de a actualiza și modifica periodic această Politică de Confidențialitate, pentru a reflecta orice modificări ale modului în care prelucrăm datele dumneavoastră cu caracter personal sau orice modificări ale cerințelor legale.  În cazul oricărei astfel de modificări, vom afișa pe website-ul nostru versiunea modificată a Politicii de Confidențialitate,astfel că este indicată verificareaperiodică continutul acestei Politici de Confidentialitate

11.4. În caz de îndoieli sau discrepanțe între Politică și acordul oferit de persoana vizată sau între informațiile furnizate de către Operator în cadrul clauzelor referitoare la informații puse la dispoziție în cadrul colectării Datelor cu Caracter Personal (de exemplu, cele aflate sub formularul de înregistrare pe Pagina de Internet), indiferent de dispozițiile Politicii, întotdeauna Operatorul se obligă și stabilește scopul activităților pe baza acordului voluntar sau dispozițiilor legii, iar persoana vizată va acționa conform informațiilor furnizate în clauzele referitoare la informații, menționate anterior. Prezentul document are doar natură generală și informativă (nu este un contract sau un set de reguli/reglementări).

11.5. Această versiune a Politicii este valabilă din data de 29 mai 2019.

11.6. Autoritatea naţională cu competenţă în domeniu şi datele sale de contact:

Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal

B-dul G-ral. Gheorghe Magheru 28-30
Sector 1, cod postal 010336
Bucuresti, Romania

+40.318.059.211

[email protected]