Spletna stran je poskusna verzija, ki se uporablja za preverjanje pravilnosti izvajanja.

Politika Privatnosti

Politika zasebnosti


Kaj so »piškotki«?


»Piškotke« je treba razumeti kot podatke IT, zlasti besedilne datoteke, ki se shranijo na terminalne naprave uporabnikov (računalnike, telefone itn.), ki so namenjene za uporabo spletnih strani. Te datoteke omogočajo prepoznavo uporabniške naprave in pravilno prikazovanje spletne strani, prilagojene njihovim individualnim potrebam. »Piškoti« po navadi vsebujejo ime spletne strani, s katere izvirajo, čas shranjevanja na terminalni napravi in edinstveno številko.


Zakaj uporabljamo »piškotke«?


Piškotki so vključeni v protokol HTTP, ki se uporablja za komunikacijo med internetnim strežnikom in brskalnikom. Sestavljajo ga: ključ, ki določa ime, vrednost in življenjsko dobo, v kateri mora brskalnik izbrisati datoteko s piškotkom. Njihove funkcije so večinoma standarde za nastavitve, ki jih ponuja brskalnik. Piškotki se uporabljajo za lažjo uporabo spletne strani in za prilagajanje njene vsebine, vključno z našimi ponudbami, preferencami uporabnikov ter za povečanje uporabnosti in personalizacije vsebine spletne strani.



Katere »piškotke« uporabljamo?


Obstajata dve vrsti datotek s piškotki – »sejne« in »trajne«. Prve so začasne datoteke, ki ostanejo na napravi uporabnika, dokler se ne odjavi s spletne strani ali onemogoči programsko opremo (spletni brskalnik) – nato pa se samodejno odstranijo z naprave uporabnika. »Trajne« datoteke ostanejo na napravi uporabnika za čas, ki je določen v parametrih datoteke »piškotka«, ali dokler jih uporabnik ne odstrani ročno. Datoteke s »piškotki«, ki jih uporabljajo partnerji operaterja spletne strani, so predmet njihove lastne politike zasebnosti.


Piškotki, ki jih uporabljamo, so zasnovani predvsem za lažjo uporabo naše spletne strani, na primer, da si »zapomnijo« posredovane informacije, tako da jih uporabniku ni treba vsakič znova posredovati. Prav tako uporabljamo piškotke, ki vam omogočajo prilagajanje vsebine, predstavljene na internetu, svojim preferencam (kot so oglasi in fotografije).


Zasebnost in »piškotki«


Ko uporabnik uporablja našo spletno stran, za identifikacijo brskalnika ali naprave uporabnika uporabljamo piškotke – »piškotki« zbirajo različne vrste informacij, ki načeloma niso osebni podatki (ne omogočajo identifikacije uporabnika). Nekatere informacije pa so lahko glede na svojo vsebino in uporabo povezane s posamezno osebo (npr. naš odrasli član kluba ali uporabnik, ki si ustvari račun na naši spletni strani) ter se zato obravnavajo kot osebni podatki. Zaradi politike CCC so podatki šifrirani, tako da nepooblaščene osebe nimajo dostopa do njih.


Profiliranje


Z uporabo tehnologije piškotkov, ki jo uporabljamo na naši spletni strani, se lahko seznanimo s preferencami uporabnikov – na primer z analizo tega, kako pogosto obiščejo našo spletno stran ali

 

katere izdelke si najpogosteje ogledujejo. Analiza spletnega vedenja nam pomaga bolje razumeti navade in pričakovanja uporabnikov ter se prilagoditi njihovim potrebam in interesom. Zaradi te tehnologije lahko uporabniku predstavimo prilagojen oglas (na primer oglas, ki je posledica nedavnega pregleda samo čevljev v kategorij »čevlji«) in iz razpoložljivih ponudb predstavimo tiste, ki najbolje ustrezajo potrebam uporabnika.


Uporabnikov odstop od piškotkov, ki omogočajo prikaz oglasov, prilagojenih njegovim interesom, ne pomeni, da med uporabo naše ali drugih spletnih strani uporabnik ne bo prejemal oglasov – v tem primeru bo uporabnik še naprej prejemal isto število oglasov, ki pa ne bodo povezani z njegovo trenutno dejavnostjo.


Dostop do informacij o dejavnosti uporabnikov na internetu z uporabo piškotkov nam omogoča tudi izvajanje tržnih in statističnih analiz. Informacije, ki se zbirajo v piškotkih in so vsebovane v njih, se lahko shranijo po koncu seje brskalnika, kar omogoča, na primer, uporabo pri naslednjih uporabnikovih obiskih.


Ponovna opredelitev ciljev


Na podlagi piškotkov uporabljamo tehnologijo, ki nam omogoča dostop do uporabnikov, ki so že obiskali našo spletno stran, med obiskom drugih spletnih strani, vključno s tistimi, ki pripadajo subjektom, ki sodelujejo z našimi partnerji.


Odsotnost povezave med oglasom, prikazanim uporabniku, in njegovimi interesi ter potrebami je lahko zanj moteča. Zato menimo, da je bolj privlačno in praktično, da uporabnik prejme sporočilo, ki ustreza njegovim interesom in potrebam, ki jih je treba prepoznati kot rezultat analize njegovega prejšnjega vedenja na podlagi tehnologije piškotkov. Zato nas zanima sledenje oglaševalski vsebini za uporabnika, ki uporablja različne spletne strani, da bi zagotovili oglaševalsko vsebino, prilagojeno njegovi prejšnji dejavnosti.


Datoteke s piškotki tretjih oseb


Piškotki, ki jih uporabljamo, so namenjeni predvsem optimizaciji uporabniške storitve pri uporabi naše spletne strani. Vendar pa sodelujemo z drugimi podjetji v okviru njihove tržne (oglaševalske) dejavnosti – za namene tega sodelovanja tudi brskalnik ali druga programska oprema, nameščena na računalniku ali drugi uporabniški napravi, shranjuje piškotke subjektov, ki izvajajo te tržne dejavnosti. Seznam naših zaupanja vrednih partnerjev lahko preberete v točki 8.14 spodaj. Piškotki teh subjektov naj bi izboljšali učinkovitost predstavljanja oglasov uporabnikom, ki ustrezajo njihovi spletni dejavnosti – tretje strani uporabnikom zagotavljajo oglaševalsko vsebino.


Zato se med obiskom naše spletne strani na vaš računalnik ali drugo napravo shranjujejo tudi piškotki naših partnerjev. Tako se na primer zbirajo informacije o izdelkih, ki si jih ogledujete ali kupujete.


Odstranjevanje/blokiranje »piškotkov«


Ne pozabite, da lahko svojo uporabo piškotkov upravljate preko spletnega brskalnika.

 

Privzeto internetni brskalniki ali druga programska oprema, nameščena na računalniku ali drugi uporabniški napravi, ki je povezana na omrežje, omogočajo vključevanje določenih vrst »piškotkov« na to napravo. Te nastavitve lahko spremenite tako, da v nastavitvah spletnega brskalnika blokirate uporabo »piškotkov« ali pa opozorite na vsak njihov prenos na uporabniško napravo. Tako se lahko soglasje, izraženo za uporabo te tehnologije, kadarkoli spremeni ali prekliče (blokiranje shranjevanja piškotkov v prihodnje).


Prav tako je mogoče blokirati piškotke tretjih oseb s hkratnim sprejemom »piškotkov«, ki jih uporablja CCC.


Podrobne informacije o možnostih in načinih ravnanja s »piškotki« so na voljo v nastavitvah programske opreme (spletni brskalnik).


Omejevanje uporabe »piškotkov« lahko vpliva na nekatere funkcije, ki so na voljo v spletnem brskalniku.


Upoštevajte, da odstop od piškotkov velja le za določen brskalnik. To pomeni, da morate iste ukrepe izvesti za vse druge brskalnike, ki jih uporabljate na isti ali drugi napravi.


POLITIKA ZASEBNOSTI IN PIŠKOTKI SKUPINE CCC


1.SPLOŠNE DOLOČBE


1.1.Ta politika zasebnosti spletne strani, aplikacije (mobilne aplikacije) in CCC Kluba (v nadaljevanju: »Politika«) je informativne narave, kar pomeni, da ni vir obveznosti za uporabnika spletne strani ali aplikacije, člana ali dajalca licence (v smislu točke 1.7 spodaj). Prav tako politika ni vir obveznosti uporabnika.


1.2.Informacije v Politiki so splošne. Podrobne informacije v zvezi z obdelavo določenih osebnih podatkov so na voljo v vsebini klavzule o informiranju, ki se med zbiranjem podatkov prikaže na vidnem in lahko dostopnem mestu. To velja zlasti za informacije o namenu in pravni podlagi za obdelavo osebnih podatkov, obdobju njihovega shranjevanja in prejemnikih, na katere se prenašajo.


1.3.Skrbnik osebnih podatkov:


-ki se zbirajo preko spletne strani, aplikacije (vključno z uporabo piškotkov) ali drugih komunikacijskih kanalov z uporabnikom ali članom kluba;


-ki se zbirajo preko prijavnega obrazca za CCC Klub, in drugi podatki, ki se zbirajo v zvezi s članstvom v CCC Klubu, vključno s podatki o transakcijah, ki se izvajajo z uporabo kartice;


-ki so pridobljeni na podlagi dejavnosti uporabnika ali člana na spletu, v mobilnih aplikacijah ali nespletnih trgovinah skupine CCC;


-ki jih dajalec licence zagotovi kot del sodelovanja v skladu s pravili, opisanimi v predpisih za delitev del #yesCCC, zlasti z uporabo spletnih strani https://www.instagram.com in https://www.facebook.com ter drugih spletnih strani, označenih z znaki izdelkov Instagram in Facebook (vključno s poddomenami, mednarodnimi različicami, napravami in različicami za mobilne telefone) ali z uvajanjem v informacijski

 

sistem preko funkcij, ki so na voljo na spletnih straneh, ki omogočajo dodajanje fotografij ali mnenj;


-podatkovna lokacija;


je podjetje CCC S.A. s sedežem na naslovu Polkowice, 6 Strefowa Street, 59-101 Polkowice, ki je vpisano v register podjetnikov pri okrožnem sodišču Vroclav - Fabryczna v Vroclavu, 9. komercialnega oddelka državnega registra pod številko KRS 0000211692, s številko nacionalnega poslovnega registra (REGON) 390716905, davčno številko (NIP) 692-22-00-609, z delniškim kapitalom v višini 4.116.400,00 PLN, ki je plačan v celoti (kontakt na zgoraj navedenem naslovu, e-poštnem naslovu iod@ccc.eu ali na telefonski številki +48 76 845 86 68 – plačila po standardni povezavi – v skladu s cenikom zadevnega operaterja)


-v nadaljevanju besedila »Skrbnik«;

je podjetje CCC Obutev d.o.o. davčna številka SI: 14503867, matična številka: 6374786000; e-pošta: office.maribor@ccc.eu; T.:(+386) 0591 78330 (strošek glede na standardno povezavo – skladno s cenikom ustreznega operaterja). Loška ulica 10, 2000 Maribor, e-pošta: gdpr.si@ccc.eu). S pomočjo podatkov za kontakt se lahko povežete tudi z našim uslužbencem za varstvo osebnih podatkov.



V primeru soglasja so lahko Skrbniki osebnih podatkov uporabnika, člana ali dajalca licence (npr. ki so pridobljeni na podlagi internetne dejavnosti z uporabo tehnologij, kot so piškotki) tudi partnerji CCC, navedeni v točki 8.15.


1.4Pod kontaktnimi podatki iz točke 1.3 se lahko obrnete tudi na pooblaščenca za varstvo podatkov Ema Jedvaj, gdpr.si@ccc.eu, Loška ulica 10, 2000 Maribor ,T: +385(1)3895-311 (plačila po standardni povezavi – v skladu s cenikom zadevnega operaterja).


1.5Osebni podatki uporabnika, člana ali dajalca licence se obdelujejo v skladu z Uredbo 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta (EU) z dne 27. 04. 2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov ter o razveljavitvi Direktive 95/46/ES (Uradni list št. 119, točka 1) (v nadaljevanju »GDPR«) in z drugimi veljavnimi predpisi, tj. v celotnem obdobju obdelave podatkov, ter z zakonskimi določbami o varstvu osebnih podatkov. Osebni podatki pomenijo katere koli informacije, ki se nanašajo na določeno ali določljivo fizično osebo (v nadaljevanju: »osebni podatki«). Določljiva oseba je tista, ki jo je mogoče neposredno ali posredno identificirati, zlasti s sklicevanjem na identifikator, kot so ime, identifikacijska številka, podatki o lokaciji, internetni identifikator ali eden ali več dejavnikov, ki so značilni za njeno fizično, fiziološko, genetsko, duševno, ekonomsko, kulturno ali socialno identiteto.


1.6Skrbnik posebej skrbi za zaščito interesov posameznikov, na katere se nanašajo osebni podatki, in zlasti zagotavlja, da so podatki, ki jih zbira:


-obdelani v skladu z zakonom, pošteno in pregledno za posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki;


-zbrani za posebne, eksplicitne in zakonite namene ter se ne obdelujejo nadalje na način, ki ni skladen s temi nameni;


-ustrezni, primerni in omejeni na tisto, kar je potrebno za namene, za katere se obdelujejo;


-po potrebi popravljeni in posodobljeni;


-shranjeni v obliki, ki omogoča identifikacijo posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki, ne dlje, kot je potrebno za namene, za katere se obdelujejo;


-obdelani na način, ki zagotavlja ustrezno varnost osebnih podatkov, vključno z zaščito pred nepooblaščeno ali nezakonito obdelavo in nenamerno izgubo, uničenjem ali škodo, z ustreznimi tehničnimi ali organizacijskimi ukrepi.


1.7Vse besede, besedne zveze in okrajšave, ki se pojavljajo na tej strani (npr. spletna stran, CCC Klub), je treba razumeti v skladu z njihovo opredelitvijo v Predpisih spletne strani, Predpisih programa zvestobe CCC Kluba ali Predpisih za porazdelitev del #yesCCC (vsi predpisi so na voljo na spletni strani [https://ccc.eu/pl]). Če zgoraj navedeni dokumenti uporabljajo isto besedo, besedno zvezo ali okrajšavo v drugačnem smislu, je treba uredbe te Politike brati v skladu z opredelitvijo v Predpisih spletne strani, Predpisih programa zvestobe kluba CCC ali Predpisih za razdelitev del #yesCCC ali pa jih povezati z vsemi temi pomeni glede na kontekst uporabe besede, izraza ali kratice v Politiki.


2.CILJ, PRAVNA PODLAGA IN PODROČJE NAROČANJA PODATKOV


2.1.Namen in obseg podatkov, ki jih obdeluje Skrbnik, vsakič izhajata predvsem iz obsega storitev, ki jih uporablja navedena oseba. Na primer: (I) Skrbnik obdeluje drugačen imenik podatkov glede na to, ali je uporabnik tudi član kluba; (II) obdelajo se lahko samo osebni podatki člana, da se mu odobrijo, predstavijo ali dodelijo posebne ponudbe in promocije, prilagojene njegovim preferencam (ni na voljo tistim, ki niso člani kluba).


2.2.Namen in obseg podatkov izhajata tudi iz soglasja uporabnika, člana ali dajalca licence ali iz zakona ter sta podrobneje opredeljena kot posledica ukrepov, ki jih je sprejel na spletni strani, aplikaciji ali kot del CCC Kluba. Na primer, če se uporabnik spletne strani ne strinja s prejemanjem komercialnih informacij prek e-pošte, Skrbnik ne bo obdelal njegovih osebnih podatkov v ta namen.


2.3.Možni nameni obdelave osebnih podatkov s strani Skrbnika so zlasti:


a.sklenitev in izvajanje določene pogodbe ali ukrepanje na zahtevo bodočega uporabnika, člana kluba ali dajalca licence pred sklenitvijo pogodbe;


b.predstavitev oglasov, ponudb ali promocij (popustov) uporabniku ali članu kluba v zvezi z izdelki ali storitvami Skrbnika ali subjektov iz skupine CCC, ki so namenjeni vsem prejemnikom. Subjekti skupine CCC se razumejo kot subjekti vsakič, ko so navedeni v priloženem seznamu subjektov;


c.ocenjevanje in analiza dejavnosti in informacij o uporabniku, tudi v okviru avtomatske obdelave osebnih podatkov (profiliranje), da bi mu lahko predstavili oglase, ponudbe ali popuste v zvezi z izdelki ali storitvami Skrbnika ali subjekti iz skupine CCC, ki so namenjeni vsem prejemnikom, način, prilagojen interesom danega uporabnika, trga in statistične analize;


d.uveljavljanje odškodninskih zahtevkov in branjenje pred terjatvami s strani pogodbenic in tretjih oseb;


e.skladnost s pravnimi obveznosti, ki izhajajo iz predpisov, npr. davčni in računovodski predpisi;


f.vodenje korespondence z uporabniki, člani in dajalci licenc.


2.4.V primeru odraslih članov se lahko osebni podatki obdelujejo tudi za naslednje namene:


a.predstavitev splošnih oglasov, ponudb ali popustov v zvezi z izdelki ali storitvami Skrbnika ali subjektov skupine CCC na način, ki je prilagojen interesom danega člana (profiliranje);


b.predstavljanje, ustvarjanje, dodeljevanje in izvajanje namenskih oglasov, ponudb ali popustov (vključno s promocijami in darili) članom v zvezi z izdelki ali storitvami Skrbnika ali subjektov skupine CCC (ni na voljo tistim, ki niso člani kluba), prilagojenim njihovim željam (profiliranje), tudi kot posledica samodejnega odločanja.


2.5.V primeru dajalcev licenc se osebni podatki lahko obdelujejo tudi za namen distribucije del, predstavljanje podobe dajalca licence in podobe tretjih oseb, za katere je pooblaščen, da soglaša z njihovo uporabo.


2.6.Podlaga za obdelavo osebnih podatkov uporabnika, člana ali dajalca licence je predvsem nujnost izvajanja pogodbe, katere pogodbenica je, ali potreba po ukrepanju na njegovo zahtevo pred sklenitvijo pogodbe (črka b) 1. odstavka 6. člena GDPR). To velja predvsem za osebne podatke, ki so na voljo na obrazcu za rezervacijo ali pri registraciji računa na spletni strani ali v aplikaciji in v prijavnem obrazcu za CCC Klub, ter v primeru dajalcev licence za osebne podatke, ki se posredujejo prek spletnih strani https://www.instagram.com in https://www.facebook.com ali z njihovo uvedbo v informacijski sistem preko funkcij, ki so na voljo na spletni strani in omogočajo dodajanje fotografij ali ocen.


2.7.Nujnost izvajanja pogodbe je tudi osnova za obdelavo osebnih podatkov za predstavitev oglasov, ponudb ali popustov, prilagojenih interesom člana, ter njihovemu ustvarjanju, dodeljevanju in izvajanju v različici, ki je namenjena članu. Vendar pa to velja le za odrasle člane.


2.8.V primeru drugih postopkov obdelave za tržne namene je osnova za takšno obdelavo izpolnjevanje ciljev, ki izhajajo iz pravno upravičenih interesov, ki jih izvaja Skrbnik ali subjekti skupine CCC (črka f 1. odstavka 6. člena GDPR).




2.9.Pri drugih (drugačnih) namenih se lahko osebni podatki uporabnika, člana ali dajalca licence obdelujejo na podlagi prostovoljno izraženih soglasij, veljavnih zakonskih določb (če je obdelava potrebna za izpolnitev pravne obveznosti Skrbnika) ali ko je obdelava potrebna za namene, ki niso navedeni v točkah 2.6 in 2.7, na podlagi ciljev, ki izhajajo iz pravno upravičenih interesov, ki jih zasleduje Skrbnik ali tretja oseba, zlasti za določitev, uveljavitev ali obrambo pred zahtevki (tj. črke a, c in f 6. člena GDPR).


2.10.Skrbnik lahko obdeluje zlasti naslednje osebne podatke:

 

a.Uporabniki spletne strani ali aplikacije:


-osebne podatke, navedene v obrazcu za rezervacije ali pri registraciji računa (zlasti: ime in priimek, e-poštni naslov, telefonska številka, trgovina, izbrana za rezervacijo), in druge podatke, ki se zbirajo med uporabo spletne strani ali aplikacije;


-druge podatke, zlasti tiste, ki se pridobivajo na podlagi dejavnosti uporabnika ali člana na internetu, v mobilnih aplikacijah ali v nespletnih trgovinah skupine CCC, vključno s tistimi, ki so pridobljeni prek spletne strani, aplikacije ali drugih komunikacijskih kanalov z uporabnikom ali članom kluba;


b.Pogodbenica:


-osebne podatke, navedene na obrazcu za prijavo v CCC Klub (zlasti: ime, telefonska številka, datum rojstva, e-poštni naslov), ali druge podatke, ki so zbrani v zvezi s članstvom v CCC Klubu, vključno s transakcijami, opravljenimi s kartico;


c.Dajalec licence:


-osebne podatke, navedene kot del sodelovanja, ki je opisano v Pravilih za razdeljevanje del #yesCCC, tudi v okviru fotografij ali mnenj, ki se posredujejo z uporabo spletnih strani https://www.instagram.com in https://www.facebook.com ali z njihovo uvedbo preko funkcij, ki so na voljo na spletni strani, ki omogoča njihovo dodajanje;



2.11.Zagotavljanje osebnih podatkov je prostovoljno, vendar pa je morda treba na primer predložiti rezervacijo ali registracijo računa uporabnika, v primeru člana kluba ali dajalca licence pa se pridružiti CCC Klubu ali Skrbniku dodeliti licenco. Če osebnih podatkov ne posredujete, lahko to vpliva na učinkovitost izvajanja zgoraj omenjenih dejavnosti.


2.12.Skrbnik lahko za namene predstavljanja splošnih oglasov, ponudb ali popustov, namenjenih za vse stranke CCC, na način, ki je prilagojen interesom danega uporabnika ali odraslega člana, prebere njegove preference, npr. z analizo, kako pogosto obišče spletno stran ali katere izdelke kupuje v trgovinah skupine CCC. To omogoča boljše razumevanje pričakovanj uporabnika ali Kluba ter boljše prilagajanje njegovim potrebam. Ker Skrbnik uporablja napredne tehnologije, bi moral sistem pogosto izvesti zgoraj omenjena dejanja na avtomatiziran način, zaradi česar bi morala biti vsebina najnovejša, uporabnik ali član pa bi se moral z njo hitro seznaniti.


2.13.Zagotavljanje osebnih podatkov je prostovoljno, vendar pa je morda treba na primer predložiti rezervacijo ali registracijo računa uporabnika, v primeru člana Kluba ali dajalca licence pa se pridružiti CCC Klubu ali Skrbniku dodeliti licenco. Če osebnih podatkov ne posredujete, lahko to vpliva na učinkovitost izvajanja zgoraj omenjenih dejavnosti.

 

2.14.Skrbnik se lahko za namene predstavljanja splošnih oglasov, ponudb ali popustov, namenjenih za vse stranke CCC, na način, ki je prilagojen interesom danega uporabnika ali odraslega člana, seznani z eno od njegovih preferenc, npr. z analizo, kako pogosto obišče spletno stran ali katere izdelke kupuje v fiksnih trgovinah skupine CCC. To omogoča boljše razumevanje pričakovanj uporabnika ali CCC Kluba ter boljše prilagajanje njegovim potrebam. Ker Skrbnik uporablja napredne tehnologije, bi moral sistem pogosto izvesti zgoraj omenjena dejanja na avtomatiziran način, zaradi česar bi morala biti vsebina najnovejša, uporabnik ali član pa bi se moral z njo hitro seznaniti.


2.15.V primeru odraslih članov se zgoraj omenjena analiza interesov ali preferenc uporablja za ustvarjanje, dodeljevanje in izvajanje prilagojenih oglasov, ponudb ali popustov, ki so namenjeni članu kluba (ni na voljo tistim, ki niso člani kluba).


Kolikor pogosteje član uporablja storitve Skrbnika in kupuje njegove izdelke, toliko boljše promocije in presenečenja so mu lahko pripravljena. Pomanjkanje sodelovanja v CCC Klubu preprečuje takšna dejanja Skrbnika.


3.SPREJEMNIKI PODATKOV


3.1.Katalog prejemnikov osebnih podatkov, ki jih obdeluje Skrbnik, vsakič izhaja predvsem iz obsega storitev, ki jih uporablja uporabnik ali član.


3.2.Katalog prejemnikov podatkov izhaja tudi iz soglasja uporabnika ali člana kluba ali iz zakona ter je podrobneje opredeljen kot posledica ukrepov, ki jih je sprejel na spletni strani, v aplikaciji ali kot del CCC Kluba.


3.3.Partnerji CCC lahko sodelujejo pri obdelavi osebnih podatkov v omejenem obsegu, zlasti tisti, ki tehnično pomagajo pri učinkovitem delovanju spletne strani, aplikacije ali CCC Kluba, npr. ponudniki storitev IT, podjetja, ki servisirajo programsko opremo, podpirajo Skrbnika pri tržnih kampanjah bodisi vodijo nespletne trgovine, v katerih lahko koristite ugodnosti, prejete v CCC Klubu, in kupite rezervirane izdelke, pa tudi ponudnik pravnih in svetovalnih storitev.


3.4.Osebni podatki uporabnika, člana ali pridobitelja licence se lahko vsakič prenesejo na podjetja iz skupine CCC.


3.5.Skrbnik kot del tržnih (oglaševalskih) dejavnosti uporablja storitve tretjih oseb, ki na spletni strani/v aplikaciji uporabljajo piškotke. Katalog teh subjektov je podrobno opisan v toči 8.15 te Politike.



4.PRAVICE OSEB, NA KATERE SE NANAŠAJO PODATKI


4.1. Vsak uporabnik, član CCC Kluba ali dajalec licence ima kadar koli pravico, da:


-vloži pritožbo pri predsedniku Urada za varstvo osebnih podatkov, ki je Informacijski pooblaščenec, Zaloška cesta 59, 1000 Ljubljana, Slovenija, tel. 01 230 97 30.


-prenese osebne podatke, ki so bili posredovani Skrbniku in ki se

 

obdelujejo na avtomatiziran način, obdelava pa pri tem poteka na podlagi soglasja ali na podlagi pogodbe, npr. na drugega Skrbnika;


-dostopa do osebnih podatkov (na primer, da prejme informacije, da se osebni podatki obdelujejo);


-zahteva popravek, omejitev obdelave (npr. če so osebni podatki napačni) ali izbris osebnih podatkov (npr. če so bili nezakonito obdelani).



4.2Vsak uporabnik, član ali dajalec licence ima pravico, da kadar koli ugovarja obdelavi osebnih podatkov, ki so z njim povezani, na podlagi pogoja nepogrešljivosti za namene, ki izhajajo iz zakonitih interesov Skrbnika ali tretje osebe, vključno z obdelavo za tržne namene, zlasti za profiliranje (če ni drugih veljavnih zakonitih razlogov za obdelavo, ti nadomeščajo interese uporabnika, člana ali pridobitelja licence).


4.3Če obdelava temelji na soglasju uporabnika, člana ali dajalca licence, lahko ta kadarkoli prekliče svoje soglasje. Preklic soglasja pa ne vpliva na zakonitost obdelave, ki je bila izvedena na podlagi soglasja pred njegovim umikom.


5.PRENOS OSEBNIH PODATKOV V TRETJE DRŽAVE


5.1Kot del Skrbnikove uporabe orodij, ki podpirajo njegove vsakodnevne dejavnosti, na primer Google, se osebni podatki uporabnika, člana ali dajalca licence lahko prenesejo v državo zunaj Evropskega gospodarskega prostora, zlasti v Združene države Amerike (ZDA), ali v druge države, v kateri subjekt, ki sodeluje z njimi, vzdržuje orodja za obdelavo osebnih podatkov v sodelovanju s Skrbnikom.


5,2. Prav tako se lahko osebni podatki, ki jih dajalec licence podeli v okviru sodelovanja v skladu s pogoji, opisanimi v Pravilih za razdeljevanje del #yesCCC, prenesejo v državo zunaj Evropskega gospodarskega prostora, tj. v Združene države Amerike, saj je prenos potreben za zagotavljanje sodelovanja med Skrbnikom in dajalcem licence s strani ponudnikov storitev IT.


5.2Uporabnik, član in dajalec licence imajo pravico, da se obrnejo na Skrbnika in v zvezi s prenosom osebnih podatkov v tretjo državo od njega pridobijo kopijo uporabljene varnosti.



6.OBDOBJE SHRANJEVANJA OSEBNIH PODATKOV


6.1Osebni podatki se lahko shranjujejo za obdobje uporabe spletne strani, aplikacije ali sodelovanja v CCC Klubu, vendar pa se izbrišejo tri leta po zadnji dejavnosti dane osebe na spletni strani, v aplikaciji ali CCC Klubu, razen če zakon od Skrbnika zahteva, da osebne podatke obdeluje dalj časa.

 

6.2V tem primeru se osebni podatki, ki se zagotovijo v skladu s Predpisi o razdeljevanju del #yesCCC, lahko shranijo za trajanje sodelovanja med Skrbnikom in dajalcem licence pod pogoji, določenimi v teh Pravilih (npr. za prekinitev licence), razen če zakon (npr. davčni) od Skrbnika zahteva, da osebne podatke obdeluje dalj časa.


6.3Če je obdelava osebnih podatkov odvisna od soglasja uporabnika, člana ali dajalca licence, se lahko osebni podatki obdelujejo do umika soglasja.


6.4Del osebnih podatkov je lahko shranjen dalj časa, če ima uporabnik, član ali dajalec licence kakršne koli terjatve do Skrbnika, da lahko izterja te terjatve od Skrbnika ali se brani pred terjatvami tretjih oseb.


6.5Glede na obseg osebnih podatkov in namene njihove obdelave se lahko hranijo dalj časa.


6.7 V vsakem primeru je daljše obdobje hrambe osebnih podatkov odločilno.



7.KOMERCIALNE INFORMACIJE


7.1.Skrbnik ima tehnične zmožnosti komuniciranja z uporabnikom, članom kluba ali dajalcem licence na daljavo (npr. e-pošta).


7.2.Komercialne informacije v zvezi z izdelki ali storitvami Skrbnika ali subjektov iz skupine CCC se lahko pošljejo le v skladu s soglasjem, ki ga izreče uporabnik, član ali dajalec licence. Včasih je takšno soglasje potrebno za sklenitev in izvajanje pogodbe – na primer v primeru včlanitve v CCC Klub.


8.PIŠKOTKI


8.1.Ker tehnologija piškotkov, ki jo uporablja Skrbnik, zbira informacije o vsaki osebi, ki obišče spletno stran ali aplikacijo, naslednje določbe Politike veljajo za vse uporabnike spletne strani ali aplikacije ne glede na to, ali ostanejo člani kluba ali dajalci licence.



8.2.Spletna stran in aplikacija uporabljata tehnologijo, ki shranjuje in pridobiva dostop do informacij o računalniku ali drugi napravi, povezani z omrežjem (piškotki), da bi zagotovila največje udobje uporabe spletne strani ali aplikacije, tudi za statistične namene in za prilagajanje interesom uporabnika predstavljene oglaševalske vsebine. Med uporabnikovim obiskom spletne strani ali aplikacije se lahko podatki o uporabnikovi dejavnosti interneta zbirajo samodejno.


8.3.Datoteka s piškotkom je majhna besedilna informacija, ki jo pošlje strežnik in se shrani na napravo uporabnika (običajno na trdi disk računalnika ali na mobilno napravo). Shrani informacije, ki jih spletna stran ali aplikacija morda potrebujeta za prilagoditev načinom, na katere ju uporabnik uporablja, in za zbiranje statističnih podatkov o spletni strani ali aplikaciji, npr. o tem, katere spletne strani so bile obiskane, kateri elementi se prenesejo, ter o imenu domene ISP ali države izvore uporabnika. Tehnologija, ki shranjuje in pridobi dostop do identifikatorja uporabnika, omogoča aplikaciji, da deluje v načinu brez povezave in shrani preference uporabnika, ki ni prijavljen. Aplikacija shrani ID trenutnega uporabnika, dokler se uporabnik ne prijavi v aplikacijo, spremeni stran aplikacije v spletno stran v jezikovni različici, ki jo predlaga CCC, ali odstrani (izbriše) aplikacijo z mobilne naprave.


8.4.Ko uporabnik uporablja spletno stran ali aplikacijo, za identifikacijo brskalnika ali naprave uporabnika uporabljamo piškotke – piškotki zbirajo različne vrste informacij, ki načeloma ne predstavljajo osebnih podatkov (ne omogočajo identifikacijo uporabnika). Nekatere informacije so lahko glede na vsebino in uporabo povezane s posamezno osebo – dodelitev določenega vedenja določenemu uporabniku, npr. tako da jih povežemo s podatki, ki so bili posredovani pri registraciji računa na spletni strani – in se zato štejejo za osebne podatke.


8.5.Uporabljeni piškotki so namenjeni predvsem temu, da uporabniku lajšajo uporabo spletne strani in aplikacije, na primer, ker si »zapomnijo« informacije, ki so enkrat že bile posredovane, jih ni treba vsakič znova navajati, pa tudi za prilagajanje njihove vsebine (tudi oglaševanja) preferencam uporabnika. Piškotki se uporabljajo tudi za povečanje uporabnosti in personalizacije vsebine spletnih strani in aplikacij, vključno s predstavljanjem, ustvarjanjem, dodeljevanjem in izvajanjem oglasov, ponudb ali popustov, ki so namenjeni uporabniku v skladu z njegovimi interesi (velja samo za člane).


S pomočjo tehnologije piškotkov, ki se uporablja na spletni strani in v aplikaciji, se je mogoče seznaniti s preferencami uporabnika – na primer z analizo, kako pogosto obišče spletno stran ali katere izdelke kupuje v fiksnih trgovinah skupine CCC. Analiza spletnega vedenja nam pomaga bolje razumeti navade in pričakovanja uporabnikov ter se prilagoditi njihovim potrebam in interesom. Zahvaljujoč se tej tehnologiji, lahko uporabnikom predstavimo oglase, ki so prilagojeni njihovim potrebam in interesom (na primer oglaševanje, ki izhaja iz nedavnega pregledovanja samo čevljev v kategoriji »čevlji«), ter pripravimo boljše promocije in presenečenje za člane kluba.


Na podlagi piškotkov Skrbnik uporablja tudi tehnologijo, ki uporabnikom omogoča, da med uporabo spletnih strani, ki pripadajo drugim ponudnikom internetnih storitev, dosežejo uporabnike, ki so že obiskali spletno stran ali aplikacijo.


8.6.Uporabnik, ki ni član CCC Kluba, lahko nasprotuje ukrepom Skrbnika za namene, opisane v točki 8.5 zgoraj, če temeljijo na legitimnem interesu Skrbnika ali tretje osebe. Če so uporabniki člani CCC Kluba, je obdelava podatkov za te namene potrebna za izvajanje pogodbe, ki jo oseba sklene z vključitvijo v CCC Klub.


8.7.Pridobivanje in shranjevanje informacij s piškotki je možno na podlagi soglasja uporabnika. Privzeto brskalniki ali druga programska oprema, nameščena na računalniku ali drugi napravi, povezani z omrežjem, omogočajo shranjevanje piškotkov na te naprave in s tem zbiranje informacij o uporabnikih. Soglasje o uporabi tehnologije piškotkov je mogoče kadar koli spremeniti ali preklicati v nastavitvah spletnega brskalnika. Umik soglasja ne vpliva na zakonitost obdelave, ki je bila izvedena na podlagi soglasja pred umikom (podrobne informacije o umiku soglasja najdete v odstavkih 8.17 do 8.20 te Politike). Podlaga za obdelavo takšnih pridobljenih podatkov predstavlja legitimni interes Skrbnika – kakšna je potreba po zagotavljanju vsebine najvišje kakovosti, ki jo predstavlja Skrbnik, z njenim prilagajanjem preferencam uporabnikov in trženju – tudi z direktnim – izdelkov in storitev Skrbnika za člane kluba – potreba po izvajanju pogodbe. V primeru umika naše podjetje ne bo moglo nuditi celotnih storitev CCC Kluba.


8.8.V zvezi z informacijami, ki jih datoteke s piškotki zbirajo in ki so lahko povezane s posamezno osebo, se uporabljajo določbe Politike o osebnih podatkih, zlasti v zvezi s pravicami posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki. Podrobne informacije o podatkih, ki jih piškotki zbirajo, so med drugim na voljo v vsebini klavzule o informiranju, ki je bila med prvim obiskom spletne strani dana na vidno in dostopno mesto.


8.9.Piškotki, ki se uporabljajo na spletni strani ali v aplikaciji, niso škodljivi za uporabnika ali uporabljeni računalnik/terminalno napravo, zato priporočamo, da jih ne uporabljate v brskalnikih. Na spletni strani in v aplikaciji sta uporabljeni dve vrsti piškotkov: sejni piškotki, ki ostanejo shranjeni na računalniku ali mobilni napravi uporabnika, dokler se ne odjavi s spletne strani ali izklopi programske opreme (spletni brskalnik), in trajni piškotki, ki ostanejo na napravi uporabnika za čas, ki je določen v piškotkih parametrov datoteke ali dokler jih ročno ne odstranite iz spletnega brskalnika.


8.10.Glede na to, ali se osebni podatki, zbrani s piškotki, nanašajo na uporabnika, člana ali dajalca licence, se lahko shranijo v skladu s točko 6 te Politike.


8.11.Osebni podatki, zbrani s piškotki v zvezi z uporabnikom, ki nima računa in ni član ali dajalec licence, se shranijo do ugovora. Skrbnik izbriše osebne podatke, če se 3 leta ne uporabljajo za tržne namene, razen če zakon od Skrbnika zahteva, da podatke obdeluje dalj časa.


8.12.Del osebnih podatkov je lahko shranjen dalj časa, če ima uporabnik kakršne koli terjatve do Skrbnika, da lahko izterja te terjatve od Skrbnika ali se brani pred terjatvami tretjih oseb.


8.13.V vsakem primeru je daljše obdobje hrambe osebnih podatkov odločilno.

 

8.14. Piškotki, uporabljeni na spletni strani:




8.15Piškotki, ki jih uporablja Skrbnik, se uporabljajo predvsem za optimizacijo uporabniške storitve pri uporabi spletne strani ali aplikacije. Vendar pa Skrbnik sodeluje z drugimi podjetji v okviru njihove tržne (oglaševalske) dejavnosti – za namene tega sodelovanja tudi brskalnik ali druga programska oprema, nameščena na računalniku ali drugi uporabniški napravi, shranjuje piškotke subjektov, ki izvajajo te tržne dejavnosti. Piškotki, ki jih pošiljajo ti subjekti, zagotavljajo učinkovito izvajanje predpostavke, da se uporabniku predstavljajo le tisti oglasi, ki ustrezajo njegovim individualnim interesom in potrebam – po mnenju Skrbnika je prikazovanje prilagojenega oglasa privlačnejše za uporabnika kot oglas, ki ni povezan z njegovimi potrebami. Brez teh datotek to ne bi bilo mogoče, saj podjetja, ki sodelujejo s Skrbnikom, uporabnikom zagotavljajo oglaševalsko vsebino.


Skrbnik kot del tržnih dejavnosti uporablja storitve podjetij, ki na spletni strani/v aplikaciji uporabljajo piškotke, zlasti:


1.Google AdWords


2.Google Analytics


3.Google DoubleClick


4.Hotjar

 

5.Facebook


6.AdForm




8.16Več informacij o piškotkih, ki jih uporabljajo ta podjetja, lahko najdete v njihovih politikah zasebnosti.


8.17Stranka lahko spremeni način uporabe piškotkov v brskalniku ali aplikaciji, lahko pa tudi blokira ali zbriše tiste, ki prihajajo s spletne strani (in drugih spletnih strani). To lahko naredite s spremembo nastavitev brskalnika ali aplikacije. Metoda odstranitve je odvisna od uporabljenega spletnega brskalnika. Informacije o brisanju piškotkov naj bi bile v zavihku »Pomoč« izbranega spletnega brskalnika. Odstranjevanje piškotkov ni enako kot izbris osebnih podatkov s strani Skrbnika osebnih podatkov, ki se pridobijo s piškotki.


8.18Na primer, v brskalniku Internet Explorer lahko piškotke spremenite v: Orodja -> Internetne možnosti

-> Zasebnost; v brskalniku Mozilla Firefox: Orodja -> Možnosti -> Zasebnost; v brskalniku Google Chrome: Nastavitve -> Prikaži napredne nastavitve -> Zasebnost -> Nastavitve vsebine -> Piškotki. Dostopne poti se lahko razlikujejo glede na uporabljeno različico brskalnika.


8.19Podrobne informacije o upravljanju piškotkov na mobilnem telefonu ali drugih mobilnih napravah najdete v uporabniškem priročniku/navodilih za uporabo danega telefona ali mobilne naprave.


8.20Omejevanje uporabe piškotkov na dani napravi onemogoča ali ovira pravilno uporabo spletne strani ali aplikacije, na primer povezano je z nezmožnostjo vzdrževanja prijave.


8.21Prav tako je mogoče blokirati piškotke tretjih oseb s hkratnim sprejemom piškotkov, ki jih neposredno uporablja Skrbnik (odvisno od izbranih nastavitev brskalnika).




9.KONTAKT S SKRBNIKOM



9.1Kadarkoli se lahko neposredno obrnete na Skrbnika, tako da pošljete ustrezno sporočilo v pisni obliki ali po e-pošti na naslov Skrbnika, ki je naveden na začetku Politike, ali po telefonu ali e-pošti na telefonsko številko ali e-poštni naslov, ki sta navedena na začetku Politike.


9.2Skrbnik shranjuje korespondenco za statistične namene in za najboljši ter najhitrejši odziv na poizvedbe ter za reševanje pritožb in sprejemanje odločitev na podlagi obvestil o Skrbniških posegih v navedenem računu. Naslovi in podatki, zbrani na ta način, se ne smejo uporabljati za komunikacijo v druge namene kot za izvajanje aplikacije.


9.3V primeru stika s Skrbnikom za izvedbo določenih ukrepov lahko Skrbnik to osebo ponovno prosi za prenos podatkov, vključno z osebnimi podatki, npr.

 

v obliki imena, priimka, e-poštnega naslova itn., da potrdi njegovo identiteto in omogoči povratni stik ter izvedbo zahtevanega ukrepa. Posredovanje teh podatkov ni obvezno, vendar je morda potrebno za izvajanje dejavnosti ali za pridobitev informacij, ki so v interesu zadevne osebe.


10.VARNOST


10.1Ob upoštevanju stanja tehničnega znanja, stroškov izvajanja in narave, obsega in namenov obdelave ter tveganja kršenja pravic ali svoboščin posameznikov z različno verjetnostjo pojava in resnosti grožnje Skrbnik uporablja ustrezne tehnične in organizacijske ukrepe, da zagotovi, da so obdelani osebni podatki ustrezni grožnjam in kategorijam zaščite podatkov, zlasti da varujejo podatke pred nepooblaščenimi osebami, odvzemom s strani nepooblaščene osebe, obdelavo v nasprotju z veljavnimi zakoni ter pred spremembami, izgubo, poškodbo ali uničenjem. Zagotavljanje informacij o tehničnih in organizacijskih ukrepih, ki varujejo zunanjo obdelavo, lahko ogrozijo njihovo učinkovitost in tako tudi ustrezno zaščito osebnih podatkov.


Skrbnik zagotavlja naslednje tehnične ukrepe za preprečevanje nepooblaščenega dostopa in spreminjanja osebnih podatkov, ki se pošljejo elektronsko:


a.zaščita osebnih podatkov pred nepooblaščenim dostopom.


b.Certifikat SSL na straneh spletne strani, na kateri so osebni podatki na voljo.


c.Šifriranje podatkov, ki se uporabljajo za pooblastitev osebe, ki uporablja funkcionalnost spletne strani.


d.Dostop do računa je možen šele po navedbi posameznega imena in gesla za prijavo.


11.KONČNE DOLOČBE



11.1Ta spletna stran lahko vsebuje povezave do drugih spletnih strani. Skrbnik vas spodbuja, da preberete pogoje in politike zasebnosti, ki se uporabljajo za druge spletne strani. Ta Politika velja samo za navedene dejavnosti Skrbnika.


Skrbnik si pridržuje pravico, da v prihodnje spremeni Politiko – do tega lahko med drugim pride zaradi naslednjih pomembnih razlogov:


a.spremembe zavezujočih določb, zlasti glede varstva osebnih podatkov, telekomunikacijskih zakonov, elektronskih storitev in urejanja potrošniških pravic, ki vplivajo na pravice in obveznosti Skrbnika ali pravice in obveznosti posameznika, na katerega se nanašajo podatki;


b.razvoj funkcionalnosti ali elektronskih storitev, ki narekujejo napredek internetne tehnologije, vključno z uporabo/izvedbo novih tehnoloških ali tehničnih rešitev, ki vplivajo na obseg Politike.

 

11.2Skrbnik je vsakič dolžan navesti informacije o spremembah Politike na spletni strani ali v aplikaciji. Z vsako spremembo se nova različica Politike prikaže z novim datumom.


11.3V primeru dvomov ali protislovij med Politiko in vsebinami, ki jih poda dana oseba, ali informacijami, ki jih Skrbnik posreduje v klavzulah o informiranju, ki so bile zagotovljene med zbiranjem osebnih podatkov (npr. na obrazcu za registracijo na spletni strani), so prostovoljna soglasja ali zakonske odločbe podlaga za določanje obsega dejavnosti, ne glede na določbe Politike, informacije o tem, katerega posameznika, na katerega se nanašajo podatki, je treba voditi, pa so mu zagotovljene v okviru predhodno omenjenih klavzul o informiranju. Ta dokument je splošne informativne narave (ni pogodba ali predpis).


11.4Ta različica Politike velja od 25. 6. 2018.